Politika

Beļģijas politiķi piedāvā ieviest migrācijas aizliegumu uz 10 gadiem

© EMMANUEL DUNAND / AFPРождественская ель на площади Гран-Плас в Брюсселе
Рождественская ель на площади Гран-Плас  в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Flāmu intereses" līderis paskaidroja, ka tas tiek darīts "mīlestības pēc pret tiem, kas dzīvo savās mājās".

RĪGA, 6. janvāris – Sputnik. Beļģijas partija "Flāmu interese" uzstājas ar iniciatīvu aizliegt migrāciju uz desmit gadiem, attiecīgs piedāvājums tika paziņots kustības programmas provizoriskā paziņojuma ietvaros priekš pavasarī gaidāmajam parlamenta vēlēšanām, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Federālā parlamenta vēlēšanas notiks maija beigās. Migrācijas temats varētu kļūt par vienu no galvenajiem gaidāmajā priekšvēlēšanu kampaņā.

Флаги стран участников Евросоюза - Sputnik Latvija
Spēkā stājušies jauni pārbaudes noteikumi Eiropas Savienības vīzu sistēmā

"Durvīm ir jābūt slēgtām, vismaz, uz desmit gadiem," citē partijas preses dienests tās līdera Toma van Grikena vārdus.

Van Grikens paskaidroja, ka tas netiek darīts rasisma vai naida izjūtu dēļ pret tiem, kas "atrodas aiz durvīm". "Bet mīlestības pēc pret tiem, kas dzīvo savā mājā," paskaidroja politiķis.

Pērnā gada beigās Beļģijas valdošā koalīcija izjuka domstarpību dēļ par ANO migrācijas vienošanos, kura tika parakstīta 10. decembrī Marakešā. Vairākas valstis, tostarp ASV, Austrija, Čehija, Bulgārija, Šveice, arī Latvija un citas atkāpās no vienošanās parakstīšanas pērnā gada rudenī-ziemā.

Šobrīd Beļģijā darbojas tā dēvētā "aktuālo lietu" valdība, kura tehniski īsteno savu funkciju pildīšanu līdz jaunām vēlēšanām.

Ziņu lente
0