Ukraiņu prankeris iebiedēja Magņitogorskas iedzīvotājus ar "jauniem sprādzieniem"

© UnsplashРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Blogeris, izliekoties par ĀSM darbinieku, zvanīja komunālo dienestu darbiniekiem un bojāgājušo radiniekiem.

RĪGA, 5. janvāris – Sputnik. Ukraiņu prankeris Jevgenijs Viļnovs (īstais vārds – Ņikita Kuvikovs) YouTube kanāla tiešraidē paņirgājās par traģēdiju Magņitogorskā, vēsta RIA Novosti. Šobrīd video ir izdzēsts, taču translācijas ieraksts palicis blogera Twitter lapā.

Взрыв бытового газа в жилом доме в Магнитогорске - Sputnik Latvija
Magņitogorskā mājas gruvešos atrasto upuru skaits sasniedzis 38

Pirmdien Magņitogorskā uzsprāga sadzīves gāze, kas noveda pie daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpas nobrukšanas. Ceturtdien glābēji pabeidza meklēšanas operāciju, no gruvešiem tika izvilkti 39 cilvēku mirstīgās atliekas.

Voļnovs apzvanīja Magņitogorskas iedzīvotājus, izliekoties par Ārkārtas situāciju ministrijas (ĀSM) darbinieku, un iebiedēja viņus ar "jauniem sprādzieniem". Viņš sazinājās ar komunālo dienestu darbiniekiem un ar bojāgājušo radiniekiem.

Turklāt prankeris sazvanīja vietējo FDD nodaļu un palūdza karstās līnijas darbiniekam pastāstīt, kur "notiks nākošais sprādziens".

"Vienkārši iedodiet man adresi, jums žēl, vai? Jums ir sprādzienu saraksts?" - vaicāja viņš.

Ētera laikā Voļnovs vāca naudas ziedojumus no skatītājiem, savukārt pēc pirmo paziņojumu par sevi parādīšanās medijos nosauca Krievijas žurnālistus par dzīvniekiem.

Iepriekš virkne ukraiņu mediju izplatīja viltus ziņu par to, ka māja Magņitogorskā tika uzspridzināta tīšuprāt. Taču Izmeklēšanas komitejas pārstāve Svetlana Petrenko pastāstīja, ka uz sabrukušās ēkas fragmentiem spridzekļa pēdas netika atrastas.

Акции в память о погибших при пожаре в ТЦ Зимняя вишня - Sputnik Latvija
Viedoklis
Traģēdiju kāre: ko mums iemācījusi Kemerova

Pērnā gada martā Voļnovs izplatīja nepatiesu informāciju par "trīssimt bojāgājušo" ugunsgrēkā Kemerovas TC "Zimņaja višņa". Patiesībā traģēdija aiznesa 60 cilvēku dzīvības. Vēlāk blogeris atzinās, ka samelojis par upuru skaitu, lai "paceltu situācijas grādu".

Toreiz Maskavas Basmanas rajona tiesa pēc Krievijas IK prasības neklātienē izdevusi aresta rīkojumu prankerim un izsludināja viņu starptautiskā meklēšanā. Attiecībā pret Kuvikovu tika uzsākta krimināllieta pēc Krievijas Kriminālkodeksa 282. panta.

Ziņu lente
0