Porošenko kļuvis par prezidentu antireitinga līderi Ukrainā

© REUTERS / Michael DalderПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 50% respondentu neatbalstīja esošā valsts prezidenta kandidatūru, liecina aptauja.

RĪGA, 4. janvāris – Sputnik. Ukrainas līderis Petro Porošenko ieņem prezidentu antireitinga virsotni, par viņu nekad nenobalsotu 51,9% respondentu, vēsta RIA Novosti.

Antireitinga otrajā vietā ierindojās partijas "Batkivščina" vadītāja Jūlija Timošenko. Viņas kandidatūru neatbalstīja 28,9% respondentu.

Лидер фракции Батькивщина Юлия Тимошенко на заседании Рады - Sputnik Latvija
Timošenko paziņoja, ka Porošenko ir jānocērt roka

Ja vēlēšanas būtu notikušas pagājušajā nedēļā, esošais Ukrainas prezidents saņemtu vismazāko balsu skaitu – 7,7% no visiem un 10,7% no tiem, kuri ir izlēmuši un balsos. Visu kandidātu vidū Timošenko saņemtu vislielāko vēlētāju atbalstu (attiecīgi 13,4% un 18,6%).

Aptauju veica centrs "Sociālais monitorings" un Ukrainas Jaremenko Sociālo pētījumu institūts. Tajā piedalījās vairāk nekā divi tūkstoši respondentu. Standarta novirzes nepārsniedz 2,2%.

Iepriekš ziņots, ka Ukrainas Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) slēgusi visus piecus ārzemju vēlēšanu centrus, kuri tika izveidoti uz pastāvīga pamata Krievijā.

Pēc Krievijas CVK locekļa Jevgenija Ševčenko sacītā, Kijevas lēmums ir pretrunā ar Ukrainas Konstitūciju, kura garantē pilsoņu tiesības brīvi paust savu gribu vēlēšanās.

Ziņu lente
0