Politika

Tramps atklāja lielākos melus ASV politikas vēsturē

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas līderis kārtējo reizi konstatēja paziņojumu nepamatotību, ka viņa uzvara vēlēšanās kļuva par "Krievijas iejaukšanās" rezultātu.

RĪGA, 30. decembris – Sputnik. Par lielākajiem meliem Amerikas politikas vēsturē ASV prezidents Donalds Tramps uzskata iepriekš iniciēto viņa sakaru ar Maskavu izmeklēšanu. Par to Baltā nama saimnieks uzrakstīja Twitter, komentējot politisko oponentu apsūdzību nepamatotību, vēsta Sputnik Igaunija.

"Krievijas sazvērestības falsifikācija – lielākie meli Amerikas politikas vēsturē," paziņoja Tramps.

Viņš pauda pārliecību, ka viss šis stāsts par viņa "sazvērestību ar Krieviju" tika izdomāts Baraka Obamas laikos ar mērķi palīdzēt Hilarijai Klintonei uzvarēt prezidenta vēlēšanās.

Kā jau iepriekš stāstīts, kārtējās ASV prezidenta vēlēšanas notika 2016. gadā. Pēc Donalda Trampa uzvaras tajās, viņa politiskie pretinieki paziņoja, ka par valsts vadītāju viņam palīdzējusi kļūt "Krievijas iejaukšanās". Par apsūdzību rezultātu pret Trampu kļuva izmeklēšana, kura vadībā nonāca speciālais prokurors Roberts Millers.

​Iepriekš Tramps vairākkārt noliedzis uzskatus par to, ka viņa uzvara vēlēšanās kļuvusi iespējama ar "Maskavas atbalstu". Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja uz šādu apsūdzību absurdumu.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM par ASV: ar tādām metodēm "pasaules valdnieki" vēl ilgi nebūs "vareni"

"Krievijas valsts nekad nav iejaukusies Amerikas politiskajos procesos un negrasās to darīt. Mēs esam gatavi izskatīt dokumentus par šo tematu, ja tie tiks sniegti," paziņoja Putins preses konferencē pēc tikšanās ar Trampu 2018. gada jūlijā.

Iepriekš Tramps vainoja Baraku Obamu, ka viņš licis organizēt viņa sarunu noklausīšanos mēnesi pirms valsts vadītāja vēlēšanām. Turklāt Tramps salīdzināja situāciju ar slaveno 1972. gada Votergeitas skandālu, kura rezultātā no amata atkāpās ASV prezidents Ričards Niksons.

Ziņu lente
0