Cik jaunajā gadā tūristiem izmaksās drošība Turcijā

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasСтраны мира. Турция
Страны мира. Турция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar 2019. gada 1. janvāri Turcijas varasiestādes ievieš "drošības nodokli" visiem pasažieriem, kuri izmanto valsts lidostu pakalpojumus.

RĪGA, 28. decembris – Sputnik. Līdz ar jaunā, 2019. gada, iestāšanos visiem Turcijas lidostu pasažieriem nāksies maksāt "drošības nodokli", ko veicinājusi drošības pasākumu pastiprināšana Turcijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Tūristi paši maksās par savu drošību

Sakarā ar drošības pasākumu pastiprināšanu visās Turcijas lidostās daļu izdevumu šiem pasākumiem valsts varasiestādes nolēma pārlikt uz pašiem pasažieriem. Turklāt, saskaņā ar Krievijas Tūroperatoru asociācijas paziņojumu, nav nozīmes, vai pasažieri ceļo paši vai arī grupas sastāvā.

Francija - Sputnik Latvija
Nosaukta pasaulē populārākā valsts tūristu vidū

Tāpat nav nozīmes arī pasažiera pilsonībai: jaunais nodoklis jāmaksā gan Turcijas, gan Eiropas Savienības, gan citu pasaules valstu pilsoņiem, neatkarīgi no vecuma un brauciena sezonas. Lēmums par jaunā nodokļa ieviešanu kļuva negaidīts Turcijas tūrisma biznesam un ārzemju tūroperatoriem.

Iepriekš Turcijas Valsts lidostu galvenā pārvalde paziņoja par nodevu trīs eiro apmērā. Taču Turcijas kultūras un tūrisma ministrs Mehmets Ersojs uzstāja, lai nodokļa summa tiktu samazināta līdz 1,5 eiro par vienu cilvēku.

Šobrīd Turcijas Tūrisma aģentūru asociācija (TÜRSAB) cenšas novērst sarežģījumus, kuri var rasties tūristiem, kuri ierodas Turcijā pēc jaunā gada iestāšanās. Pagaidām galvenā problēma ir tajā, ka šobrīd nepastāv nekādi oficiāli dokumenti, kuri izskaidrotu drošības nodokļa apmaksas kārtību.

Vēlas atcelt "viss ir iekļauts"

Novembrī Turcijas Finanšu ministrija kopā ar Turcijas Tūrisma aģentūru asociāciju prezentēja tūrisma attīstības plānu 2019. gadam. Saskaņā ar speciālistu prognozēm, tūrisma nozarei jāpiesaista valstī apmēram 41 miljonu ārzemju tūristu un jāatnes budžetam ienākumi 35 miljardu dolāru apmērā.

Остров Майорка. Испания - Sputnik Latvija
Maļorkā ieviesīs jaunus ierobežojumus tūristiem

Viens no ienākumu paaugstināšanas veidiem – paplašināt papildu maksas pakalpojumu spektru Turcijas viesnīcās, kas strādā pēc sistēmas "viss ir iekļauts". Piemēram, viesnīcu īpašniekiem piedāvāts iekasēt maksu par saunas un hamama lietošanu, par Internetu numurā, par bērnu un sporta laukuma lietošanu, par ūdens pudelēm istabās un pat par dzērieniem vakariņu laikā.

Tādējādi Turcijā tiek apdraudēta tūristu "svētlaime" – daudzu mīlētā koncepcija All inclusive ("Viss ir iekļauts"). Vai jaunieviesumi attaisnos sevi vai arī, tieši pretēji, aizbiedēs no Turcijas viesnīcām to pastāvīgos klientus – rādīs nākotne.

Ziņu lente
0