ASV vadītā koalīcija Sīrijā turpinās cīņu pret ISIS

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasПровинция Кунейтра в Сирии
Провинция Кунейтра в Сирии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ISIS Sīrijā ir uzvarēta.

RĪGA, 26. decembris – Sputnik. ASV vadītā koalīcija turpinās operāciju pret "Islāma valsts" (ISIS, Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs aizliegts teroristiskais grupējums – red.) teroristiem Sīrijā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz militārās apvienības preses dienestu.

Солдат армии США - Sputnik Latvija
ASV izved karaspēkus no Sīrijas: kur tagad jāgaida nelūgtie viesi

Atzīmēts, ka nedēļas laikā koalīcija likvidējusi simtiem kaujinieku, piemēram, laikā no 16. līdz 22. decembrim sabiedrotie spēki organizējuši aviācijas uzlidojumus ISIS objektiem Eifratas vidējās gultnes ielejā.

Preses relīzē teikts, ka uzbrukumos iznīcināti kaujinieku sagādes objekti un placdarmi, turklāt koalīcija uzbrukusi vairākiem ISIS finanšu centriem.

Paziņojumā norādīts, ka koalīcijas partneru spēki turpina virzīties cauri pēdējam ISIS atbalsta punktam reģionā, neitralizējot kaujinieku pozīcijas. Iepriekš saņemta informācija, ka Sīrijas demokrātiskie spēki, ko atbalsta ASV, iegājuši Hadžinas pilsētā – pēdējā lielajā ISIS atbalsta punktā Sīrijā.

"ISIS rada reālus draudus ilgtermiņa stabilitātei šajā reģionā, un mūsu misija ir nemainīga – ISIS pilnīga sakāve," – paziņojumā publicēti koalīcijas spēku komandiera vietnieka Kristofera Gika vārdi.

Koalīcijas operācija Sīrijā

Aizvadītajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ISIS Sīrijā ir uzvarēta. Valsts vadītājs atzīmēja, ka amerikāņu karavīriem nav iemeslu uzturēties arābu republikā. Vēlāk Baltais nams informēja, ka Vašingtona sākusi izvest spēkus no Sīrijas, taču uzvara pār ISIS nenozīmē, ka koalīcija pārtrauks pastāvēt. Ziņu aģentūra Reuters, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, ziņoja, ka bruņotie spēki pametīs Sīriju 60-100 dienu laikā.

ASV un to sabiedrotie kopš 2014. gada īsteno operāciju pret ISIS Irākā un Sīrijā. Jāpiebilst, ka Sīrijā viņi rīkojas bez valsts valdības atļaujas.

Ziņu lente
0