Polijā aug satraukums par ukraiņu viesstrādnieku aizplūšanu uz Vāciju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВведение безвизового режима Украины с ЕС
Введение безвизового режима Украины с ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdien, 19. decembrī Vācijas valdība apstiprināja likumprojektu, kas varētu no 2020. gada atcelt prioritāti Vācijas un Eiropas Savienības pilsoņiem, iekārtojoties darbā.

RĪGA, 24. decembrisSputnik. Ukraiņu viesstrādnieku iespējamā aizplūšana uz Vāciju negatīvi ietekmēs Polijas ekonomiku, paziņoja valsts Uzņēmēju un darba devēju savienība, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu izdevumu Die Welt.

Trešdien, 19. decembrī Vācijas valdība apstiprināja likumprojektu, kas varētu no 2020. gada atcelt prioritāti Vācijas un Eiropas Savienības pilsoņiem, iekārtojoties darbā.

Флаги Украины и ЕС - Sputnik Latvija
Kijevā atzīst: ES nevēlas ielaist Ukrainu savā tirgū

Izdevums Die Welt atgādināja, ka patlaban Polijā dzīvo gandrīz divi miljoni ukraiņu, pārsvarā – darba migranti.

"Saskaņā ar mēreno scenāriju, ko uzskatām par reālistisku, Polijas darba tirgu pametīs 500 tūkstoši ukraiņu. Negatīvais scenārijs paredz, ka viņu skaits būs divkārt lielāks," – paziņoja organizācijas pārstāvis Jakubs Binkovskis.

Organizācija aicināja Polijas valdību mainīt migrācijas likumdošanu, lai piesaistītu strādniekus no citām valstīm.

Ukrainas Sociālās politikas ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka ik gadus sezonas darbos uz ārzemēm aizbrauc līdz deviņi miljoni valsts pilsoņu. Pie tam pēdējos gados šie rādītāji strauji aug un sagādā ekonomiskas problēmas pašā Ukrainā. Ik gadus peļņā uz ārzemēm dodas aptuveni 20% valsts iedzīvotāju. Eurostat apgalvo, ka lielākā daļa strādnieku no Ukrainas dod priekšroku Polijas darba tirgum.

Ziņu lente
0