Spiegel žurnālists atzinās, ka izdomāja rakstu daļas septiņu gadu garumā

© Foto : pixabayСвежая пресса
Свежая пресса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reportieris vairākkārt saņēma godalgas, tostarp kļuva par gada žurnālistu pēc CNN versijas un tika iekļauts Forbes reitingā.

RĪGA, 20. decembris – Sputnik. Vācu žurnāla Spiegel reportieris Klāss Relociuss atzinās, ka septiņu gadu garumā viņš sagrozīja faktus un izdomāja stāstus saviem rakstiem, vēsta RIA Novosti.

Kā vēsta Spiegel, aizdomas par žurnālista negodprātīgumu radās viņa kolēģim Huanam Moreno. Pēc viņu savstarpējā raksta "Mednieka robeža" (Jaegers Grenze) publikācijas Moreno paziņoja par savām raizēm izdevuma vadībai.

Кофе и новости - Sputnik Latvija
Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs uzticas mediju sniegtajai informācijai

Kā noskaidrojās, reportieris apzināti izdomāja veselas teksta daļas – ne tikai rakstā "Mednieka robeža", kur tika runāts par Meksikas un ASV robežas patrulēšanu, bet arī daudzās citās.

Kopš 2011. gada Relociuss ir uzrakstījis apmēram 60 rakstus, kuri tika publicēti Spiegel. Pēc paša reportiera sacītā, kurš atzina savu vainu, vismaz 14 raksti zināmā mērā ir safabricēti.

Turklāt Relociuss vairākkārt saņēmis godalgas: piemēram, viņš kļuva par gada žurnālistu pēc CNN versijas un tika iekļauts Forbes reitingā.

Spiegel vadība grasās izveidot speciālu komisiju, kura izpētīs žurnālista rakstus ar mērķi atrast faktu falsificēšanu.

Ziņu lente
0