Eksperti: ASV floti gaida sakāve karā ar Krieviju un Ķīnu

© ВМС США / Pāriet pie mediju bankasУдарная группа ВМС США во главе с авианосцем Harry Truman покинула порт Норфолк
Ударная группа ВМС США во главе с авианосцем Harry Truman покинула порт Норфолк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Analītiķi norādīja, ka Krievijas bruņojumā iekļautās mūsdienīgās raķetes spēj nodarīt kaitējumu aviācijas bāzes kuģim, pirms tas paspēs pacelt gaisā kara lidmašīnas.

RĪGA, 16. decembris — Sputnik. ASV Stratēģiskā un budžeta vērtējuma centra (CSBA) atskaite liecina, ka militārā konflikta gadījumā ar Krieviju vai Ķīnu ASV Jūras kara flote riskē zaudēt savu konkurētspēju un galu galā ciest sakāvi, vēsta Sputnik Igaunija.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Eksperts: ASV brīdina Krieviju par gatavību sākt atklātu sadursmi

Šis viedoklis pausts publikācijā "Galvenais iemesls, kura dēļ ASV aviācijas bāzes flote zaudēs cīņu Krievijai vai Ķīnai", ko publicēja ASV militāri analītiskais izdevums National Interest.

Raksta autors norādīja: ja militārā flote neuzsāks aviācijas bāzes grupu modernizāciju, tā riskē zaudēt savu konkurētspēju.

Izdevums analizēja izmaiņas valsts jūras kara flotē pēdējo desmit gadu laikā un nonācis pie bēdīgiem secinājumiem:

"Līdz 2018. gadam aviācijas bāzes kuģa tipiskās lidmašīnas lidojuma attālums ar deviņu tonnu lietderīgo kravu samazinājies līdz 1,3 tūkstošiem jūdžu (aptuveni 2000 kilometru – red.). Vienlaikus Krievija un Ķīna izstrādājušas liela darbības rādiusa pretkuģu raķetes un citu bruņojumu, kas tieši apdraud aviāļcijas bāzes kuģi un tā lidmašīnas."

Lai panāktu uzvaru iespējamajā konfliktā, ASV JKF nāktos pēc iespējas ātrāk palielināt klāja aviācijas un kuģu raķešu sistēmu darbības rādiusu, noturību, dzīvotspēju un specializāciju, teikts rakstā.

Iepriekš vēstīts, ka ASV armijas bijusī kareive, starptautiskās drošības speciāliste Viktorija Legranova neieteica nevienam sākt karu ar Krieviju pie tās robežām. Tas būs ļoti skumjš stāsts NATO valstīm, viņa piezīmēja:

"Ko NATO var likt pretī Krievijai Baltijā? Sadzīt tur aviācijas grupu? Sauszemes bāzes raķetes to neitralizēs. Tas ir tikpat muļķīgi, kā šautuvē nostāties mērķa priekšā."

Speciāliste atgādināja, ka Krievijas karavīru uzdevumu vienkāršo tas, ka viņi karos  no savas teritorijas, un "tas ir ļoti nopietni".

Ziņu lente
0