Apple pārmet iPhone X īpašību pārspīlēšanu

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasНастройка Face ID на новом смартфоне iPhone X
Настройка Face ID на новом смартфоне iPhone X - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija Apple apsūdzēta par nepatiesiem apgalvojumiem iPhone X ekrāna īpašību aprakstā.

RĪGA, 16. decembris – Sputnik. Pret kompāniju Apple izvirzīta apsūdzība par iPhone X īpašību pārspīlēšanu – par to liecina prasība, kas iesniegta Ziemeļkalifornijas apgabala tiesā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz CNET.

Divi prasītāji apgalvo, ka kompānija pieļāvusi kļūdu šī viedtālruņa modeļa ekrāna īpašību aprakstā. Apple dati liecina, ka viedtālruņa ekrāns sastāda 5,8 collas, taču prasītāji apgalvo, ka parametra patiesais lielums ir 5,6875 collas, tātad mazāks nekā norādītais.

Jaunie iPhone nav pārvarējuši izturības pārbaudi - Sputnik Latvija
Video
Jaunie iPhone nav pārvarējuši izturības pārbaudi

Tiesas prasībā norādīts, ka kompānija nepatiesi norādījusi arī ekrāna izšķirtspēju. Ražotājs apgalvo, ka tā sasniedz 2436 x 1125 pikseļus, bet prasītāji uzskata, ka patiesībā tā ir mazāka – sarkanais, zaļais un zilais subpikselis nav nodrošināts visiem punktiem, vēstīja CNET.

Iepriekš kļuvis zināms, ka jaunie iPhone demonstrējuši sliktus rezultātus arī izturības testā, ko organizēja kompānija SquareTrade. Vienā no testiem tālrunis tika nomests no 182 centimetru augstuma uz priekšējā un aizmugures vāciņa. Pirmajā gadījumā iPhone Xs un Xs Max tika nodarīts nopietns kaitējums. Kritienā uz priekšējā paneļa Xs stikls saplīsa gandrīz pilnībā, bet Xs Max nopietni saplaisāja. Rezultātā speciālisti norādīja, ka viedtālrunis ir ļoti jutīgs pret triecieniem, it īpaši pret kritienu.

Ziņu lente
0