Ukrainas parlamenta deputāts pastāstījis, kā ES "piekrāpis" valsti

© REUTERS / VALENTYN OGIRENKOМонумент Независимости в Киеве и флаг Украины
Монумент Независимости в Киеве и флаг Украины - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķis apgalvoja, ka Brisele uzspiež Kijevai savas preces un neļauj attīstīties rūpniecībai Ukrainā.

RĪGA, 15. decembris – Sputnik. Brisele piekrāpusi Kijevu, noslēdzot vienošanās par tirdzniecību, kad ierobežoja Ukrainas eksportu un tādējādi neļāva valstij veidot konkurētspējīgu rūpniecību. Šo viedokli telekanāla NewsОne ēterā pauda Augstākās radas deputāts Viktors Bondars, vēsta Sputnik Lietuva.

Deputāts uzsvēra, ka Ukrainas valdībai pienācis laiks likt pirmajā vietā savas valsts ekonomiskās intereses.

Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Porošenko uzskata Ukrainas vienošanos ar Eiropas Savienību par uzvaru pār Krieviju

V. Bondars atgādināja, ka ik gadus atkārtojas situācija: Eiropas tirdzniecības kvotas Ukraina izmanto jau gada pirmo divu vai triju mēnešu laikā, bet visu tālāko laiku tirdzniecība ar ES ir ierobežota.

"...Eiropa mūs piekrāpusi ar ekonomiskajiem līgumiem... Viņi nedod mums iespēju radīt augsti tehnoloģiskas nozares, kas patiešām konkurētu ar viņu mašīnbūvi, ar viņu helikopteru, lokomotīvu būvi un tā tālāk," – deputāta teikto citēja portāls.

Pie tam politiķis apgalvoja, ka Brisele piespiež Ukrainu iegādāties tehnoloģiskās iekārtas ES valstīs.

Iepriekš Pasaules bankas analītiķi paziņoja, ka Ukrainai nav izdevies izmantot visas priekšrocības, ko tai it kā devis ES asociācijas līgums.

2014. gada jūnijā Ukraina parakstīja vienošanos par asociāciju un brīvās tirdzniecības zonu ar Eiropas Savienību. Dokumentu parakstījusi arī Moldova un Gruzija. Gandrīz visi brīvās tirdzniecības zonas izveides noteikumi stājušies spēkā 2016. gada sākumā.

Ziņu lente
0