Francija izmeklē "Krievijas saikni" ar "dzelteno vestu" protestiem

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasАкция протеста автомобилистов в Париже
Акция протеста автомобилистов в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš britu avīze Times informēja, ka tīklā Twitter parādījušies simtiem lietotāju kontu, kuri it kā saistīti ar Krieviju. Tajos ik dienas publicēti vairāk nekā 1,5 tūkstoši ziņu "ielu protestu mēroga palielināšanai" Francijā.

 

RĪGA, 10. decembris — Sputnik. Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns paziņoja, ka Francijas Aizsardzības un nacionālās drošības ģenerālsekretariāts (SGDSN) sācis izmeklēšanu jautājumā par Krievijas saikni ar protestu akcijām valstī, vēsta RIA Novosti.

"Esmu dzirdējis šīs baumas. (..) Paskatīsimies uz izmeklēšanas rezultātiem. Es neko nevēlos apspriest, pirms netiks noteikti fakti," – paziņoja Ledriāns.

Viņš atgādināja, ka vairākos jautājumos Francijas un Krievijas viedoklis atšķiras, taču ir jautājumi, kuros valda vienprātība un valstis strādā kopā.

Amizantās tendences turpinājums

Pret Maskavu vērstās aizdomas komentēja Krievijas parlamenta palātu pārstāvji. Piemēram, Valsts domes Starptautisko attiecību komitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Čepa norādīja, ka izmeklēšana Francijā turpina tendenci – Krievijas apsūdzēšanu par visām problēmām.

"Tas ir smieklīgi. No otras puses, visa pasaule jau saprot, ka tā ir klaunāde," – aģentūrai RIA Novosti teica politiķis.

Krievijas Federācijas padomes Starptautiskās komitejas vadītājs Konstantīns Kosačovs atzīmēja, ka Francija iet Londonas un Kijevas provokatoru pavadā.

"Tamlīdzīgu reakciju uzskatu (..) par necieņas izpausmi pret savu tautu un nepārprotamu izpratnes trūkumu par protesta noskaņojuma pieauguma patiesajiem iemesliem Francijas sabiedrībā," – teica senators.

Kosačovs atzīmēja, ka "vispasaules neveiksminieku līgā", kas savās kļūdās un neveiksmēs vaino Krieviju, dalībnieku skaits pieaudzis.

Raksts britu medijos

Iepriekš britu avīze Times informēja, ka tīklā Twitter parādījušies simtiem lietotāju kontu, kuri it kā saistīti ar Krieviju. Tajos ik dienas publicēti vairāk nekā 1,5 tūkstoši ziņu "ielu protestu mēroga palielināšanai" Francijā.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps devis padomu, kā apturēt nekārtības Parīzē

Atzīmēts, ka lietotāju lapās "izplatīta dezinformācija, izmantojot ievainotu protestu dalībnieku fotogrāfijās no citām protesta akcijām, lai pārspīlētu franču policijas cietsirdības faktus".

Protesti Francijā

"Dzelteno vestu" akcijas, kuru dalībnieki sākotnēji protestēja pret benzīna cenu pieaugumu, taču pēc tam pauda neapmierinātību ar sociālo situāciju Francijā, sākās 17. novembrī. Masu protestus pavada demonstrantu sadursmes ar policiju un grautiņi, akciju dalībnieki demolē veikalus, bankas, dedzina automašīnas.

Jāpiebilst, ka Krievija vairākkārt atspēkojusi apsūdzības par iejaukšanos citu valstu iekšējās lietās un centienos ietekmēt situāciju tajās.

 

 

Ziņu lente
0