Hakeri atklāja Rietumu infokara rosināšanas metodes pret Krieviju

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasВирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах
Вирус-вымогатель атаковал IT-системы компаний в разных странах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uz "spāņu dosjē" piemēra top skaidrs, ka pret Krieviju un tās pilsoņiem tiek rosināta visīstākā informatīvā dezinformēšanas kampaņa ar speciālu metožu un paņēmienu izmantošanu.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. Hakeru grupa publicējusi jaunu konfidenciālo dokumentu porciju, kuri pieder projektam Integrity Initiative. Dokumenti ļauj detalizēti uzzināt, ar kādu metožu palīdzību Rietumu sabiedrībā tiek rosināts informācijas karš pret Krieviju.

Kā paziņoja RIA Novosti, publicētie dokumenti skar projekta dalībnieku pret Krieviju vērstām darbībām Spānijā un atspoguļo vien nelielu daļu no viņu aktīvi rosinātā darba.

Регистрация на Facebook - Sputnik Latvija
Facebook britu parlamentā atskaitījās par palīdzības sniegšanu Latvijai

Saskaņā ar atklāto projekta darbinieku saraksti "spāņu projekta" ietvaros, īpašu uzmanību dienesta ziņojumu autori piedāvā pievērst Spānijas konservatīvajām aprindām, jo tām ir tuvi "Kremļa vēstījumi par tradicionālajām vērtībām".

Šai Spānijas iedzīvotāju daļai piedāvāts izmantot dezinformācijas metodes un aktīvu kritiska viedokļa uzspiešanu un paziņojumus par Krievijas reālijām.

Nepieciešams maksimāli sašķelt šo iedzīvotāju daļu un panākt neuzticēšanos un aizdomu rašanos attiecībā pret Krievijas darbībām starptautiskajā arēnā, norāda analītisko dokumentu autori.

Par it kā homoseksuālistu vajāšanu

No citas puses skatoties, pret Krieviju vērstu noskaņojumu pastiprināšanai analītiķi piedāvā aktīvāk iesaistīt vietējās seksuālo minoritāšu asociācijas. Vēl jo vairāk tāpēc ka, saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām, gandrīz 90% Spānijas iedzīvotāju atzīst un aizstāv viņu tiesības, savukārt viendzimuma laulības tur tika legalizētas jau pirms 13 gadiem.

Kā teikts šādās rekomendācijās, jātērē vairāk pūļu un līdzekļu ziņu izplatīšanai par Kremļa un Krievijas pilsoņu it kā "homofobām darbībām", vairāk sniegt piemērus par it kā seksuālo minoritāšu vajāšanu Krievijā.

Tāpat autori piedāvā iesaistīt procesā Krievijas imidža pasliktināšanas procesā Spānijā tādas starptautiskas organizācijas, kā Human Rights Watch un Amnesty International, neprecizējot, kā tieši.

Viņi atzīst, ka vairums spāņu "Krieviju neuztver kā problēmu, kura ietekmētu valsts nacionālo drošību". Ar šo situāciju kaut kas esot jādara un jāmaina spāņu attieksme pret Krieviju, izdara secinājumu projekta Integrity Initiative "spāņu projekta" autori.

Sergejs Lavrovs sniedza vērtējumu Integrity Initiative darbībai

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka, kā var secināt no Integrity Initiative komentāriem, vienīgais šī projekta uzdevums -  "Krievijas nomelnošana ārzemju valstu sabiedrības acīs".

Kā liecina finanšu dokumenti, Integrity Initiative projekta izdevumi sastāda ap 1,96 miljoniem britu mārciņu gadā (2,51 miljons dolāru). Projekta finanšu nodrošinātāju vidū norādīti ASV, Lielbritānija, NATO valstis un sociālais tīkls Facebook.

Член ЛГБТ-сообщества с зонтиком во время парада - Sputnik Latvija
Kāds izjokojis eirodeputāti Porošenko vārdā

Kā iepriekš vēstīts, Integrity Initiative nodarbojās ar Briselē esošā pētniecības tīkla izveidošanu visu galveno Eiropas valstu, ASV un Kanādas stimulēšanai pētīt un īstenot praksē informācijas kara metodes. Par pamatu šī tīkla tapšanai kļuva akadēmisko pētījumu programma Briseles Brīvās universitātes Eiropas Izpētes institūtā.

Projekta nodaļas strādā Spānijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Grieķijā, Nīderlandē, Lietuvā, Norvēģijā, Serbijā un Melnkalnē.

Tiek norādīts, ka 2019. gada martā noslēdzas Integrity Initiative projekta otrā kārta, un tam būs nepieciešams jauns finansējums.

Ziņu lente
0