Politika

Donalds Tramps atcēlis tikšanos ar Vladimiru Putinu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Putinam būs pāris papildu stundas pārrunām samita ietvaros.

RĪGA, 30. novembris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka atceļ tikšanos ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu G20 samitā Argentīnā, vēsta RIA Novosti.

Šādu lēmumu viņš pieņēmis pēc iepazīšanās ar atskaiti par incidentu Kerčas šaurumā. Viņš norādīja, ka galvenais iemesls ir fakts, ka kuģi un jūrnieki nav atgriezušies Ukrainā.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Kremlī pastāstīja, kas tiek gaidīts no Putina un Trampa tikšanās

"Ar nepacietību gaidīšu saturīgu samitu, tiklīdz situācija būs atrisināta!" – Tramps paziņoja Twitter tīklā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Kremlis pagaidām nav saņēmis oficiālu informāciju par tikšanās atcelšanu, taču atzīmēja, ka situācijā, ja ASV apstiprinās atteikumu, Putinam Argentīnā būs pāris papildu stundas pārrunām samita ietvaros.

Pasaules lielvalstu līderi iepriekš īsi aprunājās novembra sākumā Parīzē Pirmā pasaules kara noslēguma simtajai gadadienai veltītajos pasākumos.

Jūlija vidū Helsinkos notika Donalda Trampa un Vladimira Putina pirmā pilna formāta tikšanās. Krievijas un ASV līderu saruna sākās formātā "viens pret vienu", pēc tam pārrunām pievienojās delegāciju locekļi. Valstu vadītāji apsprieda divpusējo attiecību normalizācijas un attīstības iespējas, kā arī aktuālos starptautiskos jautājumus.

Provokācija Kerčas šaurumā

25.novembra rītā Ukrainas JKS kuģi "Berdjansk", "Nikopoļ" un "Jani Kapu" pārkāpa Krievijas valsts robežu un vairākas stundas veica bīstamus manevrus, neatbildot uz Krievijas robežsardzes likumīgajām prasībām.

Президент РФ Владимир Путин беседует с канцлером Германии Ангелой Меркель и президентом США Дональдом Трампом во время церемонии на Триумфальной арке в Париже - Sputnik Latvija
Baltajā namā pastāstīja, par ko runāja Tramps ar Putinu Parīzē

Kuģi tika aizturēti, uz tiem bija 24 Ukrainas karavīri, tostarp – Ukrainas Drošības dienesta darbinieki, kuri, saskaņā ar Krievijas Drošības dienesta rīcībā esošo informāciju, koordinēja provokācijas.

Ierosināta krimināllieta par valsts robežas pārkāpšanu.

Krievijas prezidents incidentu raksturoja kā iepriekš sagatavotu provokāciju, ko Ukrainas prezidents Petro Porošenko izmantojis kā ieganstu ārkārtas situācijas ieviešanai Ukrainā prezidenta vēlēšanu priekšvakarā.

Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka robežsargi izpildījuši savu pienākumu, aizsargājot valsts robežu.

Ziņu lente
0