Mediji: "Gazprom" pieņēmis lēmumu par "Turcijas straumes" maršrutu

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasСтроительство морского участка газопровода в акватории Черного моря.
Строительство морского участка газопровода в акватории Черного моря. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Projektā "Turcijas straume" plānota divu gāzesvadu izbūve pāri Melnajai jūrai. Viens no gāzesvadiem paredzēts degvielas piegādei patērētājie Turcijā, otrs – uz valstīm Eiropas dienvidos un dienvidaustrumos.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Gāzesvads "Turcijas straume" varētu vest cauri Bulgārijai, Serbijai, Ungārijai un Slovākijai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi "Komersant".

Par to liecina minēto valstu gāzes transporta operatoru materiāli gāzesvada jaudas rezervēšanas procedūras ietvaros.

Cauruļvadu gāze - Sputnik Latvija
Qatar Petroleum: Krievija ir nepieciešama Eiropas gāzes tirgum, neviens to neizmainīs

Atzīmēts, ka Bulgārijā un Serbijā gāze tiks piegādāta no 2020. gada, Ungārijā – no 2021. gada, Slovākijā – 2022. gada otrajā pusē.

Bulgārijas kompānijas organizēs topošā gāzesvada jaudas izsoli decembrī. Tā pilnībā atbilst viena "Turcijas straumes" gāzesvada jaudai, uzsvēra izdevums.

Savukārt Ungārijas, Slovākijas un Austrijas operatori jau oktobra beigās organizēja izsoli jaunās jaudas rezervēšanai septiņiem gadiem no 2022. gada oktobra, raksta "Kommersant".

Avīzes informāciojas avots vēsta, ka "Gazprom" plāno rezervēt visu piedāvāto jaudu.

Tātad Krievijas koncerns plāno sākt "Turcijas straumes" gāzesvadu ekspluatāciju jau no 2020. gada, bet no 2022. gada izdosies atteikties no tranzīta cauri Ukrainai.

"Turcijas straume"

Projektā "Turcijas straume" plānota divu gāzesvadu izbūve pāri Melnajai jūrai. Viens no gāzesvadiem paredzēts degvielas piegādei patērētājie Turcijā, otrs – uz valstīm Eiropas dienvidos un dienvidaustrumos.

Трубы для строительства газопровода Северный поток-2 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Tas būs satriecoši. Kā Dānija bloķēs "Ziemeļu straumi 2"

Darbus plānots pabeigt 2019. gada decembrī. "Gazprom" piederēs viss gāzesvada zemūdens iecirknis. Tāpat kompānija pilnībā uzņemsies abu gāzesvadu būvdarbu finansēšanu. Gāzes transporta infrastruktūru Turcijas teritorijā finansēs vietējais uzņēmums "Botas".

Pirmdien "Gazprom" noslēdza "Turcijas straumes" zemūdens iecirkņa būvdarbus. Tas ved no kompresoru stacijas "Russkaja" Anapas rajonā pa Melnās jūras dibenu līdz Turcijas piekrastei. Gāzesvads ir vairāk nekā 900 kilometrus garš. Krastā tas izbūvēts Kijikejas apdzīvotās vietas rajonā Turcijā.

Ziņu lente
0