Lielbritānijā neizslēdz jauna Brexit referenduma rīkošanu

© AFP 2023 / Justin TallisLondona. Foto no arhīva
Londona. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Opozīcijas partijas līderis paziņoja, ka šāda iespēja nākotnē varētu tikt īstenota.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. Otra Brexit referenduma sarīkošana Lielbritānijā iespējama nākotnē, taču ne šodien, uzskata opozicionārās Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins, vēsta RIA Novosti.

Leiboristu vadītājs norādīja, ka nepiekrīt esošās konservatīvās valdības pozīcijai attiecībā uz dažiem jautājumiem, tostarp tiem, kas saistīti ar Ziemeļīrijas robežu. Tāpat viņš paziņoja, ka neatbalstīs esošo Brexit vienošanās projektu.

Флаги Евросоюза и Великобритании на фоне часовой башни Вестмнстерского дворца в Лондоне, архивное фото - Sputnik Latvija
Britu uzņēmējs atvēlējis miljonu mārciņu jaunam referendumam Brexit jautājumā

Runājot par baumām par otra Brexit referenduma rīkošanu, Korbins paziņoja, ka šāda iespēja nākotnē varētu tikt īstenota.

"Tā ir nākotnes, bet ne šodienas iespēja, jo, ja rīt notiktu referendums, tad kāds tas būs? Kāds būs jautājums?" - pateica viņš, uzstājoties telekanāla Sky News ēterā svētdien.

Lielbritānijas valdība aizritējušajā nedēļā apstiprināja vienošanās nosacījumus ar ES, kura nosaka gaidāmās "šķiršanās" nosacījumus. Par Ministru Kabineta locekļu sanāksmes rezultātu kļuva Terēzas Mejas taktiskā uzvara: viņai izdevās likt vairumam ministru atbalstīt dokumentu, taču daļa Ministru Kabineta locekļu pauda nepiekrišanu viņas pozīcijai un atkāpās no amata. Tāpat parlamentā ir neapmierināti ar dokumenta nolikumiem.

Ziņu lente
0