Francijā vairāk nekā divsimt cilvēku cietuši protesta akciju laikā

© REUTERS/Benoit TessierFranču policisti. Foto no arhīva
Franču policisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 1. janvāra Francija par gandrīz trīs eirocentiem palielināsies benzīna cena, savukārt dīzeļa – par sešiem ar pusi eirocentiem par litru.

RĪGA, 18. novembris – Sputnik. Francijā protesta akciju laikā pret benzīna cenu palielināšanu cietuši 227 cilvēki, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Parisien.

Tiek norādīts, ka tiesībsargi aizturējuši 117 cilvēkus, 75 no tiem tika arestēti. Tāpat protestu laikā ievainojumus guva apmēram desmit policistu un žandarmu.

Iepriekš ziņots, ka viens cilvēks gājis bojā, pakļūstot zem mašīnas valsts dienvidaustrumos. Sieviete pie transportlīdzekļa stūres krita panikā slēgto ceļu dēļ un iebrauca pūlī, nobraucot vienu no protestētājiem.

Protesti Francijā

Francijas iedzīvotāji izgāja protesta akcijās sakarā ar benzīna cenu kāpumu. Protestu kustību saīsināti nodēvēja par "dzeltenajām vestēm": gaismu atstarojoša veste – atribūts, kuram obligāti jābūt katrā mašīnā.

Kopumā akcijās valstī piedalījās gandrīz 283 tūkstoši manifestanti.

Kopumā sestdien tika ieplānots apmēram pusotrs tūkstotis akciju, taču tikai simts no tām bija saskaņotas.

No 1. janvāra Francija par gandrīz trīs eirocentiem palielināsies benzīna cena, savukārt dīzeļa – par sešiem ar pusi eirocentiem par litru. Pēc Europe1 informācijas, šī gada laikā dīzeļdegvielas cena pieaugusi gandrīz par 23%, benzīna cena – par 15%.

Ziņu lente
0