Mediji uzzinājuši, ka ASV nevēlas izvietot Polijā "Fort Trump" bāzi

© Sputnik / Станислав Савельев / Pāriet pie mediju bankasASV karogs. Foto no arhīva
ASV karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar Onet datiem, šobrīd Varšava un Vašingtona apspriež citas amerikāņu militārās klātbūtnes formas.

RĪGA, 17. novembris – Sputnik. Vašingtona nevēlas izvietot Polijā Fort Trump militāro bāzi, par kuru lūdza Varšava, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz poļu izdevumu Onet.

Saskaņā ar izdevuma informāciju, tagad Varšava ir gatava atteikties no bāzes idejas par labu "citai amerikāņu klātbūtnes formai".

"Saskaņā ar mūsu informācijas avotu datiem, ASV spēku palielināšanas jautājums gandrīz noteikti ir izlemts, taču amerikāni uzstāda dažus nosacījumus," - teikts rakstā.

Kā apgalvo izdevuma sarunas biedri, amerikāņu bāzes izvietošanas idejai gandrīz neatstāj cerības, taču šobrīd puses apspriež alternatīvas. Par vienu no tām, pēc informācijas avotu versijas, varētu kļūt "amerikāņu bruņojuma un munīcijas noliktavu, komandēšanas un izlūkošanas struktūras elementu" izvietošana.

ASV tanks ABRAMS uz dzelzceļa platformas Garkalnē - Sputnik Latvija
Viedoklis
Maigā okupācija. Kā ASV bāze Polijā ietekmēs spēku līdzsvaru Eiropā

Iepriekš kļuva zināms, ka Varšava lobē pastāvīgas bruņutanku divīzijas izveidošanu tās teritorijā, turklāt tā piedāvā uzņemties izdevumus – pusotru-divus miljardus dolāru. Piedāvājums tika izvirzīts abpusējā kārtībā, ārpus NATO.

Par iespējamo Fort Trump bāzes izveidošanu paziņoja arī Polijas prezidents Andžejs Duda vizītes laikā Vašingtonā. ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka Amerika pagaidām apdomā šo ideju.

Šonedēļ uz Vašingtonu vizītē devās Polijas aizsardzības ministrs Mariušs Blaščaks. Pēc viņa sacītā, amerikāņu varasiestādes sagaidīja Varšavas piedāvājumu "ar lielu atbalstu".

Ziņu lente
0