Ukrainas robežsardze aizturējusi 15 kuģus par apstāšanos Krimas ostās

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasAzovas jūras krastmala Krimā
Azovas jūras krastmala Krimā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iestādes pārstāvji paziņoja, ka daļa kuģu arestēti, attiecībā uz citiem rit atbilstoša tiesvedība.

RĪGA, 16. novembris – Sputnik. Ukrainas robežsargi aizturējuši Berdjanskas un Mariupoles ostās 15 kuģus par "nelikumīgu ieiešanu okupētās Krimas ostās", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru UNN.

"Daļa kuģu arestēti, attiecībā uz citiem rit atbilstoša tiesvedība," – ziņoja aģentūra.

Ukrainas robežsargi atzīmēja, ka viņu redzeslokā ir 940 kuģi – pārkāpēji, kuri pārsvarā apkalpo ostu darbu Krimā.

Situācija Azovas jūrā

Situācija Azovas jūrā saasinājās šī gada martā, kad Ukraina aizturēja Krievijas kuģi "Nord". Zvejas kuģa ekipāža – desmit cilvēki – ir Krievijas pilsoņi.

Oktobra beigās septiņus jūrniekus no "Nord" ekipāžas izdevās apmainīt pret Ukrainas kuģa ekipāžas locekļiem. Pirms tam diviem kuģa ekipāžas locekļiem izdevās atgriezties mājās. Ukrainā palicis tikai "Nord" kapteinis. Viņu cer apmainīt pret Ukrainas zvejas kuģa kapteini, kurš aizturēts pie Krimas krastiem par maluzvejniecību.

Augustā Hersonā tika aizturēts tankkuģis "Mehaņik Pogodin".

Kremlis nosauca Kijevas darbības par "jūras terorismu" un uzsāka stingrākas kuģu pārbaudes Azovas jūras Krievijas zonā.

Ustjlugas osta. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Krievijas politiķis komentējis Lietuvas aicinājumu ieviest sankcijas pret KF ostām

Otrdien Lietuvas, Ukrainas un Polijas starpparlamentu asamblejas dalībnieki aicināja Eiropas Savienības un "Lielā septītnieka" (G7) valstis ieviest sankcijas pret Krievijas jūras ostām Azovas jūrā par to, ka tās, pēc deputātu domām, nelikumīgi sadarbojas ar ostām Krimā.

Krievijas valsts domes deputāts komentēja šo aicinājumu, sacīdams, ka Baltijas valstis un Polija ir NATO un ES avangards "Krievijas apliešanā ar dubļiem", tāpēc tamlīdzīgi paziņojumi nepārsteidz.

Krima iekļāvās Krievijas sastāvā 2014. gada martā saskaņā ar referenduma rezultātiem, kas tika organizēts pēc valsts apvērsuma Ukrainā. Par atkalapvienošanos ar Krieviju nobalsoja vairāk nekā 96% Krimas un vairāk nekā 95% Sevastopoles iedzīvotāju.

Ziņu lente
0