Sarīkot blickrīgu un ieņemt Maskavu: Kijevai ieteikts, kā atgūt Donbasu

© Sputnik / Aleksey Druzhinin / Pāriet pie mediju bankasКупола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве
Купола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukraiņu politiķis aicinājis Kijevu noslēgt blickrīgu Sarkanajā laukumā Maskavā.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Ukraiņu politiķis Tarass Černovols paziņojis, ka Donbasa problēmu Kijeva var atrisināt ar Blitzkrieg ("zibenīgais karš", tulk. no vācu val. – red.) palīdzību, iekarojot Maskavu.

Viktora Janukoviča priekšvēlēšanu štāba bijušais vadītājs, Augstākās radas bijušais deputāts intervijā telekanālam ZIK sniedza komentārus par vēlēšanām pašpasludinātajās Doņeckas un Luganskas tautas republikās un Kijevas iespējamajiem atbildes soļiem.

"Mēs nevaram ieņemt šīs teritorijas viena iemesla dēļ – tāpēc, ka blickrīgs ir jāpabeidz nevis Doņeckā, bet gan Sarkanajā laukumā Maskavā," – ukraiņu politiķa teikto citēja RIA Novosti.

Černovols pasūkstījās par to, ka Ukraina tādam solim "pagaidām" neesot gatava un spiesta rīkoties ar diplomātijas un sankciju politikas palīdzību.

Sadegušas raķetes atliekas dzīvojamās mājas fonā Harkovas apgabalā - Sputnik Latvija
Ukrainas iekšiletu ministra padomniece nožēlo, ka Krievijā nedārd sprādzieni

Neatzīto Donbasa republiku vadītāju un tautas padomes deputātu vēlēšanas notika 11. novembrī pastāvīgas karadarbības fonā. Doņeckas tautas republikas vadītāja vēlēšanās lielākais balsu skaits tika atdots par Denisu Pušiļinu – pēc balsu skaitīšanas noskaidrojās, ka par viņu balsojuši 60,85% vēlētāju. Par Luganskas tautas republikas vadītāju kļuvis Leonīds Pasečņiks, kurš vēlēšanās saņēmis 68,3% balsu. Kijeva apgalvoja, ka neatzīs vēlēšanas, arī Eiropas Savienība un ASV uzskata, ka tās bijušas nelikumīgas. Maskava atgādināja, ka vēlēšanas Doņeckā un Luganskā nav pretrunā ar Minskas protokoliem.

Donbasa republikas pasludināja neatkarību pec valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Tā paša gada aprīlī Kijeva sāka militāru operāciju pret pašpasludinātajām DTR un LTR. Saskaņā ar ANO datiem, konfliktā gājuši bojā vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0