Kalifornijas ugunsgrēka katastrofiskās sekas: 25 bojāgājušie

© pixabayЛесной пожар
Лесной пожар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Woolsey un Camp ugunsgrēki kļuvuši par postošākajiem Kalifornijas vēsturē, liesmas nesaudzē vienkāršo ļaužu un Holivudas slavenību mājas.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Četru dienu laikā Kalifornijas meža ugunsgrēkā bojāgājušo skaits štata dienvidos un ziemeļos jau sasniedzis 25 cilvēkus, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Ugunsgrēks Woolsey, kurš sākās Venturas apgabalā ceturtdien, izplatījies 14 tūkstošu akru platībā, uguns noveda pie 75 tūkstošu dzīvojamo namu evakuācijas virzienā uz Malibu piekrasti.

ASV vesela pilsēta pārvērtusies pelnos: kadri no ugunsgrēka vietas - Sputnik Latvija
Video
ASV pilsēta pārvērtusies pelnos: kadri no ugunsgrēka vietas

Savukārt Kalifornijas ziemeļos meža ugunsgrēks Camp iztukšojis Paradaisas pilsētu, 90 jūdzes uz ziemeļiem no štata galvaspilsētas Sakramento.

Saskaņā ar vietējo varasiestāžu informāciju, uguns pārņēmis 42 tūkstošus hektāru un iznīcinājis gandrīz 7 tūkstošus celtņu, kļūstot par postošāko štata vēsturē. Atsevišķos rajonos uguns izplatās ar ātrumu 80-100 akri minūtē. Liesmu izplatīšanos veicina arī sausie laikapstākļi: tā, piemēram, Bjutas apgabalā lietus nav lijis kopš maija.

ASV prezidents Donalds Tramps apsūdzējis vietējās varasiestādes sliktā mežu uzraudzībā un federālajā līmenī izsludinājis Kalifornijā ārkārtas situāciju. Štatam tiks piešķirti līdzekļi no Federālā budžeta stihijas apkarošanai un sekojošajiem atjaunošanas darbiem.

​Tāpat prezidents aicina evakuēt liesmu pārņemto rajonu iedzīvotājus. Savukārt amerikāņu miljardieris Ilons Masks piedāvāja palīdzību ugunsgrēkā cietušo transportēšanā.

"Ja Tesla var palīdzēt cilvēkiem Kalifornijā, lūdzu, sazinieties ar mums. Modeļi S & X ir aprīkoti ar HEPA slimnīcas klases filtriem. Var noderēt cilvēku transportēšanā," uzrakstīja Masks Twitter vietnē.

​To cilvēku vidū, kuri bija spiesti pamest savas mājas Malibu, ir televīzijas raidījumu vadītāja un modele Kima Kardašjana, dziedātājas Lady Gaga, Iggi Azālija un Šēra, kā arī režisors Giljermo del Toro.

​Tāpat ugunsgrēks ir iznīcinājis unikālas Mežonīgo Rietumu laiku pilsētas dekorācijas, kur notika daudzu vesternu filmēšanas darbi.

Līdz šim vispostošākais ugunsgrēks Kalifornijas vēsturē bija Tubbs, arī štata ziemeļos, tuvāk piekrastei. Tas notika 2017. gada oktobrī, izplatījās gandrīz 15 tūkstošu hektāru platībā un iznīcināja vairāk, nekā 5,5 tūkstošus celtņu.

Ziņu lente
0