Tiesa aizliegusi Nord Stream un Nord Stream 2 pārskaitīt maksājumus koncernam Gazprom

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasСтенд компании "Газпром" на выставке, организованной в рамках Российского инвестиционного форума (РИФ-2018) в Сочи.
Стенд компании Газпром на выставке, организованной в рамках Российского инвестиционного форума (РИФ-2018) в Сочи. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lēmums pieņemts īslaicīgu nodrošināšanas pasākumu ietvaros pēc Ukrainas kompānijas Naftogaz prasības.

RĪGA, 11. novembris – Sputnik. Šveices tiesa aizliegusi Nord Stream AG un Nord Stream 2 AG veikt jebkādus maksājumus kompānijai Gazprom, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas uzņēmumu.

Lēmums pieņemts īslaicīgu nodrošināšanas pasākumu ietvaros pēc Naftogaz prasības. Tiek norādīts, ka visi maksājumi no šiem uzņēmumiem Krievijas kompānijai tiks novirzīti uz Šveices tiesas izpildītājiem.

Tāpat tiek ziņots, ka Naftogaz centieni panākt Gazprom akciju arestu Nord Stream AG un Nord Stream 2 AG pagaidām nav devuši rezultātus.

Stokholmas arbitrāža

Šī gada februārī Stokholmas arbitrāža nolēma, ka Gazprom ir jāizmaksā ukraiņu kompānijai 2,56 miljardus dolāru gāzes piegādes un tranzīta līgumu strīda ietvaros, ņemot vērā iepriekšējo lēmumu.

Компрессорная установка - Sputnik Latvija
Krievijas gāze ies uz Lietuvu ar Latvijas tirgotāja starpniecību

Krievija klasificēja šādu lēmumu kā netaisnīgu un apstrīdēja lēmumu Zviedrijas tiesā, kā arī paziņoja par līgumu laušanu ar Naftogaz.

Maijā Ukrainas koncerns paziņoja par piespiedu līdzekļu piedziņu un Nord Stream AG un Nord Stream 2 AG akciju arestu Šveicē, savukārt jūnijā – Gazprom aktīvu arestu Nīderlandē un Lielbritānijā.

Taču jūnijā Zviedrijas Svea Apgabaltiesa apmierināja Gazprom prasību un panāca arbitrāžas lēmuma apturēšanu.

Ziņu lente
0