Apšaude Kalifornijas bārā: 12 upuri

© AP Photo / Mark J. TerrillNezināmais uzsāka šaušanu Tauzendouksas bārā
Nezināmais uzsāka šaušanu Tauzendouksas bārā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divpadsmit cilvēki, tostarp, policists, kļuva par apšaudes upuriem bārā netālu no Losandželosas, tiesībsargājošās iestādes neizslēdz, ka tas bijis terorakts.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Nezināmais uzsāka šaušanu Tauzendouksas bārā, Kalifornijā, bojā gāja vienpadsmit cilvēki, vēl apmēram 10 guvuši ievainojumus. Tāpat bojā gāja vien policists un pats aizdomās turamais, paziņoja vietējās policijas šerifs Džefs Dins, translāciju no notikumu vietas veica telekanāls ABC7.

Tiek ziņots, ka Borderline bārā notika studentu ballīte, pēc plkst. 23:00 policija saņēma ziņu par šaušanu.

​"Kad tiesībsargājošo iestāžu darbinieki iegāja iekšā… viņi ieraudzīja 11 cilvēkus, kuri bija miruši, un vēl daudzus ievainotos," - paziņoja šerifs.

Aculiecinieki pastāstīja telekanālam, ka pirms ieiešanas bārā aizdomās turamais nošāva apsargu, pēc tam iemeta vairākas dūmu bumbas un atklāja uguni. Tiek ziņots, ka viņš izdarījis ne mazāk kā 30 šāvienus.

Dažiem izdevies izglābties pa logu, pastāstīja viena no jaunietēm, kuras atradās bārā. Viņas draugi izsita stiklus ar bāra krēsliem. Cits jaunietis pastāstīja, ka paspējis aizbēgt pa galveno ieeju.

Bojāgājušais policists ir vietējā policijas departamenta "ilgdzīvotājs" seržants Rons Hiluss. Šāvēja personība pagaidām nav noskaidrota, pēc aculiecinieku sacītā, tas esot bijis vīrietis, baltādainais vai latīņamerikānis, kurš bija tērpies melnā.

"Pagaidām mēs neesam noskaidrojuši, kas bijis aizdomās turamais… Mēs nezinām, vai ar šo incidentu pastāv vai nepastāv terorisma saikne. Kā jūs zināt, notiek izmeklēšana. Un šī informācijas kļūs zināma, kad tiks precīzi noskaidrots, kas bija aizdomās turamais," - pateica šerifs.

Kā gājis bojā aizdomās turamais, pagaidām skaidri nav zināms – vai viņš nošāvās pats vai arī viņu nošāva kāds cits. "Šobrīd pagaidām mēs nezinām, kas uz kuru šāvis,"-  pateica Dins.

Ziņu lente
0