Lielbritānijas ĀM vadītājs: Krievija dārgi samaksās par slikto uzvedību

© Ben STANSALL / AFPLielbritānijas ĀM vadītājs Džeremijs Hants
Lielbritānijas ĀM vadītājs Džeremijs Hants  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas ĀM vadītājs Džeremijs Hants piedraudēja Krievijai ar "ļoti augstu cenu", ja tās uzvedība nemainīsies.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Lielbritānijas ārlietu ministrs paziņoja, ka Apvienotā Karaliste vēlētos atgriezt Krieviju "starptautiskā sistēmā, kas balstītā uz noteikumiem", taču, ja tā turpinās "destabilizēt starptautisko kārtību", tad samaksās "ļoti augstu cenu", raksta RIA Novosti.

Полицейское оцепление в Солсбери - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ja nu Krievija nav vainojama par uzbrukumu Solsberijā?

Par "destabilizāciju" ārpolitikas iestādes vadītājs uzskata "iebrukšanu" Gruzijā 2008. gadā, 2014. gadā – Krimā, kā arī kiberuzbrukumus un ķīmisko ieroču uzbrukumus Soslberijā.

"Mēs ļoti vēlētos rast veidu, kā atgriezt Krieviju uz noteikumiem balstītā starptautiskā sistēmā, taču mums ir jāliek skaidri saprast, ka, ja tamlīdzīgas darbības notiks arī turpmāk, Krievija samaksas ļoti augstu cenu," - pateica Hants, uzstājoties 31. oktobra vakarā pētījumu institūtā Policy Exchange.

Maskavas atbilde

Pēc Federācijas Padomes Starptautiskās komitejas locekļa Oļega Morozova domām, rietumvalstis cenšas saglabāt savu pasauli, ienākot kurā Krievijai ir jāpiekāpjas ar tās suverenitāti, savukārt Maskavas atteikšanās no šiem spēles noteikumiem viņus ārkārtīgi tracina.

"Tas ir kārtējais mēģinājums parādīt sevi par pasaules saimniekiem. Krieviju šajā pasaulē pieņem vei nepieņem pēc tās saimnieku gribas," - pateica Morozovs.

Pēc senatora sacītā, cena sen ir zināma – suverenitāte. "Un tas, ka Krievija, zinot to, nepiekāpjas, viņus tracina. Tai atgādina, ka durvis, skat, ir atvērtas, taču ieejas biļete tā pati," - noslēgumā pateica Morozovs.

Ziņu lente
0