Merkele grasās pildīt Vācijas kanclera pienākumus līdz 2021. gadam

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasAngela Merkele
Angela Merkele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš vācu izdevums ar atsauci uz informācijas avotiem KDS paziņoja, ka Merkele ir gatava atteikties no partijas priekšsēdētājas amata.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Angela Merkele grasās pildīt VFR kanclera pienākumus līdz 2021. gadam, visā savu pilnvaru periodā, paziņoja brīfingā Vācijas valdības oficiālais pārstāvis Štefens Zaiberts, vēsta RIA Novosti.

"Pirms pēdējām Bundestāga vēlēšanām kanclere paziņoja, ka grasās strādāt visu leģislatīvo periodu, pēc tam viņa vairākas reizes atkārtoja to publiski. Tas ir viss, ko es jums varu pateikt šajā jautājumā," pateica Zaiberts.

Sestdien Stambulā notika Turcijas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās - Sputnik Latvija
VFR kritizē Merkeli par "pārlieku draudzīgumu" pret Putinu un Erdoganu

Iepriekš tabloīds Bild ar atsauci uz informācijas avotiem KDS paziņoja, ka Merkele ir gatava atteikties no partijas priekšsēdētājas amata. Vienlaikus, saskaņā ar tabloīda informācijas avota datiem, viņa grasās saglabāt Vācijas kanclera amatu.

Saskaņā ar tabloīda datiem, Merkeles lēmums saistīts ar KDS dramatisko balsu zaudēšanu Hesenes federālās zemes vēlēšanās. Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, Kristīgi demokrātiskā savienība Hesenes vēlēšanās ieguva 27% balsu, Vācijas Sociāldemokrātiskā partija (VSDP) – 19,8%, "Zaļie" – 19,8%, "Alternatīva Vācijai" – 13,1%, Brīvā demokrātiskā partija (BDP) – 7,5%, "Kreisie" – 6,3%.

Ziņu lente
0