VFR kritizē Merkeli par "pārlieku draudzīgumu" pret Putinu un Erdoganu

© REUTERS / Emrah Yorulmaz/PoolSestdien Stambulā notika Turcijas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās
Sestdien Stambulā notika Turcijas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sestdien Stambulā notika Turcijas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās, par centrālo jautājumu kļuva situācija Sīrijā.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Vācu izdevuma Bild žurnālists Džulians Repke izkritizēja Vācijas kancleri Angelu Merkeli par "pārlieku draudzīgumu" pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Turcijas līderi Redžepu Tajipu Erdoganu tikšanās laikā Stambulā, vēsta Sputnik Lietuva.

Raksta nosaukums tulkojams kā "Vai Merkelei ir jāturas ar rokām ar Putinu un Erdoganu?". Materiālā tiek runāts par fotogrāfiju, kurā Putins, Merkele, Erdogans un Francijas prezidents Emanuels Makrons sadevušies rokās. Turklāt kanclere stāv starp Krievijas un Turcijas līderiem.

Sestdien Stambulā notika Turcijas, Krievijas, Vācijas un Francijas līderu tikšanās - Sputnik Latvija
Samits Stambulā veicina situācijas noregulēšanu Sīrijā

Raksta autors uzdodas ar jautājumu, vai Merkelei būtu jāizrāda "tik draudzīga attieksme" pret "autoritāriem" vadītājiem. Tāpat materiālā tiek minēti Hamburgas Federālās sanāksmes vicepriekšsēdētājas no "Kreisās" partijas Kansu Ozdemiras vārdi, kura paziņoja, ka viņai "metas nelabi" no tā, ka Merkele spiež Erdogana "asiņaino roku".

Pēc Fridriha Naumaņa fonda pārstāvja Dirka Kunces apgalvotā, kura izteicienu arī citē Bild, kanclerei derētu "pieprasīt" Putinam, lai Krievija "ķertos klāt Sīrijas atjaunošanai".

Pēc Vācijas Brīvās demokrātiskās partijas (VBDP) Bundestāga pārstāvja Mihaila Tīrera sacītā, Merkelei nav jābūt "demonstratīvas tuvības ar autoritāriem līderiem".

Taču bija arī tie, kuri nesaskatīja vācu politiķes uzvedībā neko negatīvu. Pēc poļu politologa Ādama Tračika domām, šādas fotogrāfijas ir ierasta lieta šāda veida pārrunām.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Mediji: Merkele pirmo reizi atbalstījusi Krievijas darbības Sīrijā

Bild jau ne pirmo reizi kritizē Merkeles uzvedību tikšanās laikā ar Putinu. Maijā viens no izdevuma žurnālistiem uzstājās ar Krievijas prezidenta kritiku par to, ka viņš uzdāvinājis kanclerei ziedu pušķi. Toreiz raksta autors apgalvoja, ka politiķiem jāiztiek ar rokas spiedieniem, nevis jādāvina ziedi. Pēc žurnālista domām, Putina rīcība bijusi aizvainojoša. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Krievijā ziedu dāvināšana sievietēm ir labu manieru pazīme.

Sestdien Stambulā notika četru pušu Putina, Merkeles, Erdogana un Makrona tikšanās sakarā ar Sīrijas jautājumu, tostarp, tika apspriesta situācija Idlibes provincē. Pati kanclere pēc pārrunu beigām pozitīvi raksturoja to iznākumu.

Ziņu lente
0