Vācu lasītāji komentēja ASV ieceri izvietot Eiropā raķetes

© pixabay / neseПресса
Пресса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu mediji publicēja informāciju par ASV plāniem atteikties no līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju un raķešu iespējamo dislokāciju Eiropas valstīs.

RĪGA, 29. oktobris — Sputnik. Vācu mediji, tostarp arī izdevumi Die Welt un Die Zeit, publicēja informāciju par ASV plāniem atteikties no līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju (līgums INF) un raķešu iespējamo dislokāciju Eiropas valstīs. Rakstā sniegta arī informācija par Krievijas reakciju. Publikācijas radījušas lasītāju aktīvu atbalsi komentāros.

Daudzi lietotāji pauduši bažas, ka, izvietojot savā teritorijā amerikāņu raķetes, Eiropa kļūs par uzbrukuma mērķi jebkāda liela konflikta apstākļos, bet ASV teritorija būs relatīvā drošībā, vēsta RIA Novosti.

ASV raķetes BGM-109G_Gryphon - Sputnik Latvija
Latvija avangardā: politologs pastāstījis, kas uzņems ASV raķetes Eiropā

"Eiropa nedrīkst atkal kļūt par jenkiju rotaļlietu. Es ceru, ka mūsu valdība būs saprātīga un neizvietos amerikāņu uzbrukuma ieročus," – viedokli pauda Erik D.

"Ja sāksies karš, mēs, nevis ASV, kļūsim par mērķi," — norādīja Stan Lee.

"Iedomājieties, ja Krievija uztādītu pretraķešu vairogus Meksikā un Kanādā un organizētu militārās mācības šajās teritorijās. Cil ilgi ASV klusētu?" – vaicāja Axel F.

"Nedrīkst aizmirst, ka iespējamais karš sāksies mūsu durvju priekšā, nevis viņpus Atlantijas," – atzīmēja House B.

Pie tam daži lietotāji par vispārējo spriedzes pieaugumu apsūdzēja arī Krieviju – viņi atgādināja par Kaļiņingradā izvietotajiem raķešu kompleksiem.

"Krievija jau sen izvietojusi raķetes Kēnigsbergā (mūsdienu Kaļiņingrada – red.) – uzrakstīja Alexander M.

Amerikāņu raķetes Patriot Polijā - Sputnik Latvija
Viedoklis
Trešā pasaules kara rēgs, jeb Kā ASV grauj mieru uz Zemes

Taču daži lasītāji viņam iebilda, ka šīs raķetes atrodas Krievijas teritorijā.

"Tās ir Krievijas raķetes Krievijas teritorijā, nevis amerikāņu raķetes Polijā vai Rumānijā," – atgādināja Lutz G.

"Es nevēlos ne Krievijas, ne amerikāņu raķetes savā dārziņā," - secināja Bavaria One.

Iepriekš ASV presidents Donalds Tramps paziņoja, ka Savienotās Valstis neplāno ievērot Līgumu par vidēja un maza darbības rādiusa raķetēm, ja Maskava to pārkāpj, un atkāpsies no līguma.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Krievija vēlētos saņemt detalizētu skaidrojumu no ASV, un piebilda, ka INF noteikumu laušana liks Krievijai spert soļus savas drošības labā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka jebkura darbība šajā jomā saskarsies ar pretdarbību.

Ziņu lente
0