Krievijas politiķis: ASV raķetes no Baltijas sasniegs KF 10 minūšu laikā

CC BY-SA 2.0 / David B. Gleason / The PentagonASV Aizsardzības ministrijas galvenā mītne. Foto no arhīva
ASV Aizsardzības ministrijas galvenā mītne. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV pretraķešu bruņojums pārvērtīsies par uzbrukuma raķetēm, vien nomainot kaujas galviņu, un no Baltijā vai Polijā dislocētām starta iekārtām raķešu lidojuma laiks līdz Krievijai nepārsniegs 10-12 minūtes. Šo faktu Krievija nevar ignorēt uzskata Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Šamanovs.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. ASV pašas pārkāpj Līgumu par vidēja un maza darbības rādiusa raķetēm (INF), to pretraķešu sistēmu Eiropā iespējams aprīkot uzbrukuma vajadzībām. Cita starpā Pentagons var atjaunot raķešu modernizācijas programmu "Pershing-2". no Baltijā vai Polijā dislocētām starta iekārtām raķešu lidojuma laiks līdz Krievijai nepārsniegs 10-12 minūtes, norādīja Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Šamanovs, vēsta RIA Novosti.

Aizvadītajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps atklāja, ka ASV nevēlas ievērot Līgumu par vidēja un maza darbības rādiusa raķetēm laikā, kad Maskava, pēc viņa domām, vienošanos pārkāpj, un no līguma atteiksies. Tāpat Tramps piebilda, ka Vašingtona attīstīs bruņojumu. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Maskava vēlas saņemt detalizētu ASV paskaidrojumu, un piebilda, ka līguma INF noteikumu laušana piespiedīs Krieviju spert soļus savai drošībai.

ASV ballistiskā raķete Pershing-2  - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts domi satrauc ASV iespējamā vēlme atjaunot Pershing tehnoloģijas

Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Šamanovs, komentējot situāciju, paziņoja, ka nevis Krievija pārkāpj Līgumu par vidēja un maza darbības rādiusa raķetēm, bet gan ASV.

"Mēs zinām un ziņojam, ka amerikāņi pārkāpj šo līgumu. Pirmkārt, runa ir par to, ka viņu pretraķešu līdzekļi, nomainot kaujas galviņu kļūst par uzbrukuma ieroci ar ļoti īsu lidojuma laiku. Es runāju par Poliju un Rumāniju," – paskaidroja Šamanovs.

Deputāts atzīmēja, ka Pentagonam ir iespējas reanimēt programmas "Pershing 2" ietvaros izstrādātās tehnoloģijas.

"Dislocējot tās Baltijā un Polijā, lidojuma laiks ir aptuveni 10-12 minūtes. Protams, mums tas ir nepieņemami," – uzsvēra Šamanovs.

Politiķis atgādināja, ka Krievija vairākkārt norādījusi Savienotajām Valstīm šos pārkāpumus, taču Vašingtona nav uzsākusi pārrunas par satraukumu, ko rada tās PRA izvietošana Eiropā.

"Tas viss liecina, ka patiešām mēs varam perspektīvā izveidot Karību krīzei pielīdzināmus apstākļus, ja tagad neapstāsimies un nesēdīsimies pie pārrunu galda," – noslēgumā piebilda Vladimirs Šamanovs.

Ziņu lente
0