Eiropieši atzinuši, ka netic pusei publikāciju par Krieviju

© Foto : pixabayAvīze pastkastītē. Foto no arhīva
Avīze pastkastītē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumvalstu iedzīvotāji ir pārliecināti, ka vietēji mediji Krievijas tēmu atspoguļo subjektīvi.

RĪGA, 24. oktobris – Sputnik. Publikācijām par Krieviju neuzticas gandrīz puse Francijas, Vācijas, Lielbritānijas un ASV iedzīvotāju, apliecināja aptauja, ko kompānija Ifop veica Sputnik News uzdevumā. Sputnik Latvija aptaujātie eksperti tāpat norādīja, ka krievu prese Latvijā par kaimiņvalsti raksta objektīvi, taču latviešu medijos nepārprotami novērojams negatīvs noskaņojums.

Francijā 53% aptaujāto paziņoja, ka nacionālie mediji Krievijas tēmu atspoguļo neobjektīvi. Par vācu mediju objektīvu attieksmi pret Maskavu šaubās puse (50%) aptaujāto Vācijas iedzīvotāju. Lielbritānijā publikācijām, kas veltītas Krievijai, neuzticas 47% respondentu, bet ASV 43% respondentu pauda šaubas par vietējo mediju objektīvu pieeju Krievijai veltītās publikācijās.

Žurnālisti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eksperti par plašsaziņas līdzekļu objektivitāti: jo lielāki meli, jo mazāk tiem ticas

Francijā cilvēki ar augstāko izglītību (56-59% respondentu) biežāk nekā citi neuzticas plašsaziņas līdzekļu sniegtajai informācijai par Krieviju. Lielākā daļa labējo politisko partiju piekritēju (72%) skeptiski vērtē Krievijas tēmas atspoguļojumu vietējos medijos.

Vācijā nepatiesajām ziņām visbiežāk pievērš uzmanību valsts austrumu rajonu iedzīvotāji, kā arī labējo politisko spēku atbalstītāji. Par to, ka publikācijas par Krieviju vācu medijos nav patiesas, ir pārliecināti 64% respondentu ar labēju viedokli. Starp "kreisajiem" šādu viedokli pauduši 54%.

Aptaujas rezultāti liecina, ka franču jaunieši un vācieši pauž viedokli par vietējo mediju neobjektīvu pieeju biežāk nekā cita gadagājuma cilvēki. Piemēram, Francijā 58% aptaujāto vecumā līdz 35 gadiem atzina, ka neuzticas ziņām par Krieviju vietējos medijos. Salīdzinājumam jāpiebilst, ka starp vecāka gadagājuma cilvēkiem šis rādītājs sastāda 51%.

Ziņu lente
0