KF premjers: pret Krieviju vērstās sankcijas ES nes miljardiem lielus zaudējumus

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs pastāstīja, ka sankcijas ietekmē visas puses, turklāt vienlaikus degradē Krievijas un ES attiecības.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Krievijas valdības vadītājs Dmitrijs Medvedevs pastāstīja, ka pret Krieviju vērsto sankciju rezultātā Eiropas Savienība cietusi zaudējumus aptuveni simt miljardu eiro apmērā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Piektdien foruma "Eiropa-Āzija" pasājumos Krievijas premjerministrs tikās ar Beļģijas valdības vadītāju Šarlu Mišelu. Preses konferencē pēc Krievijas un Beļģijas pārrunām Medvedevs pastāstīja par Rietumu finansiālajiem zaudējumiem.

Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Politika
Jurkāns: Latvija spiegs, ja KF ieviesīs sankcijas tranzīta nozarē

"Sankcijas palēnina attīstību, taču ne tikai Krievijas Federācijā, protams, mūs arī tās ietekmē, bet arī Eiropas Savienībā, tās ietekmē visus... Eiropas Savienības aprēķinātais zaudējumu kopējais apjoms sastāda aptuveni simt miljardus eiro," – pastāstīja Medvedevs.

Krievijas politiķis pastāstīja, ka sarunā ar Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru atzīmējis, – Krievijas un Eiropas attiecības ir degradējušas.

"Savstarpēju attiecību starp Eiropas Komisiju un Krievijas valdību, nerunājot jau par samitiem augstākajā līmenī, vairs nav jau vairākus gadus. Attiecības ministru starpā ir lielā mērā sarežģījušās, un tas neved ne pie kā laba," – atgādināja politiķis.

Medvedevs atgādināja, ka ES joprojām ir liela mēroga partneris, savukārt Krievijai visai ES ir ceturtais nozīmīgākais partneris.

Krievijas premjers pauda cerību, ka Krievija un Eiropa atradīs saskarsmes punktus.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
Lielbritānijas ĀM: Eiropas Savienība apstiprinās jaunās sankcijas pret Krieviju

Iepriekš vēstīts, ka ASV speciālais pārstāvis Ukrainā Kurts Volkers ticies ar parlamenta frakciju pārstāvjiem un paziņojis, ka puse ES valstu vēlas atteikties no sankcijām pret Krieviju ekonomisko zaudējumu dēļ.

Pēdējos gados Krievijas un Eiropas attiecības ir strauji pasliktinājušās, ņemot vērā konfliktu Ukrainā, situāciju Krimā un Krievijas izlūkošanas dienesta bijušā pulkveža, britu spiega Sergeja Skripaļa saindēšanu. Rietumvalstis ieviesa sankcijas pret Maskavu, un Kremlis bija spiests atbildēt. Krievija vairākkārt ir uzsvērusi, ka sankcijas nav produktīvas un vispirms ietekmē tos, kuri tās ieviesuši. Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka rietumvalstīm neizdosies apturēt Krievijas attīstību un likvidēt tās suverenitāti.

Ziņu lente
0