Skripaļa māja ir ļoti populāra Krievijas tūristu vidū

© REUTERS/Toby MelvillePolicijas darbinieki pie Sergeja Skripaļa mājas Solsberijā
Policijas darbinieki pie Sergeja Skripaļa mājas Solsberijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Māja, kurā dzīvoja bijušais izlūkdienesta darbinieks, ir norobežota, varasiestādes aizliegušas tajā ienākt un pat apturēt automašīnu ēkas tuvumā.

RĪGA, 14. oktobris – Sputnik. Bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa māja Solsberijas pilsētā joprojām tiek uzraudzīta un kļūst populāra Krievijas tūristu un žurnālistu vidū, stāsta RIA Novosti korespondente.

Māja, kurā dzīvoja bijušais izlūkdienesta darbinieks, ir norobežota, tajā aizliegts ienākt un pie tās piebraukt. Videonovērošanas kameras fiksē apkārtnē notiekošo, savukārt pie mājas dežurē policists. Pamanot RIA Novosti korespondenti, policijas darbiniece Kerija aizšķērsoja ceļu un painteresējās par vizītes mērķi. Uzzinot, ka par Skripaļa māju interesējas Krievijas žurnāliste, sieviete norādīja, ka pēdējā laikā pietiekami bieži šeit redz apmeklētājus no Krievijas.

"Es šeit redzu daudz cilvēku no Krievijas, it sevišķi žurnālistus. Laikam, tas ir saistīts ar jaunākajiem notikumiem šīs lietas izmeklēšanā," - pastāstīja aģentūras sarunas biedre.

Par to, kāds ir mājas turpmākais liktenis, policijas darbiniecei bija grūti pateikt. "Ja godīgi, es nezinu. Mēs pagaidām šeit dežurējam," – viņa noteica.

Iepriekš Solsberijas administrācija uz RIA Novosti jautājumu par mājas iespējamo pārdošanu vai demontāžu neatbildēja.

Vēl viena vieta Solsberijā, kura atgādina par notikumu, ir soliņš pilsētas centrā, uz kura tika atrasts Sergejs un viņa meita Jūlija. Šobrīd sols ir demontēts un tā vietā brīvdienās darbojas neliels tirdziņš. Pilsētnieki ar prieku pastaigājas šeit un kaut ko nopērk. Par incidentu, šķiet, neviens neatceras.

"Mēs bieži nākam šeit uz tirdziņu, šeit ir zemnieku produkti, svaigs ēdiens. Protams, mēs zinām, kas šeit notika, taču dzīve turpinās!" - teica Solsberijas iedzīvotāja vārdā Flora.

Solsberijā 4. martā tika saindēti bijušais GIP oficieris Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, kas izraisīja liela mēroga starptautisko skandālu. Londonā paziņoja, ka ar notikušo ir saistīta Krievija, Maskava to kategoriski noliedz.

Палатка над скамейкой, на которой были найдены Сергей Скрипаль и его дочь в Солсбери - Sputnik Latvija
Boširovs un Petrovs pastāstīja, ko viņi darīja Solsberijā

Krievija vairākkārt piedāvājusi veikt savstarpēju incidenta izmeklēšanu, taču Londona ignorējusi šo iniciatīvu un liedza piekļuvi Skripaļiem. Tāpat ĀM atmaskoja britu premjeri Terēzu Meju melu izplatīšanā. Tā, piemēram, viņa apgalvoja, ka indi izgatavojuši Krievijā. Taču Portondaunas laboratorijā to apstrīdēja.

Vēlāk Londona publicēja divu "aizdomās turamo fotogrāfijas Skripaļu saindēšanā", apgalvojot, ka tie ir divi GIP oficieri – Aleksandrs Petrovs un Ruslans Boširovs. Maskavā paziņoja, ka šie vārdi Krievijai "neko neizsaka", un atkārtoti aicināja Lielbritāniju pāriet no apsūdzībām un manipulācijām pie sadarbības.

Ziņu lente
0