Lielbritānija atsakās izsniegt vīzas Krievijas diplomātiem

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas vēstniecība Lielbritānijā
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks uzsvēra, ka patlaban diplomātiskajā misijā trūkst darbinieku – tajā palikuši tikai aptuveni desmit diplomāti.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Lielbritānija atsakās izsniegt vīzas Krievijas diplomātiem un pagaidām neizdodas aizpildīt vietas, kas atbrīvojušās pēc vēstniecības darbinieku izraidīšanas, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Krievijas vēstnieks Londonā Aleksandrs Jakovenko paziņoja: "Mēs nevaram aizpildīt šīs vakances, jo Lielbritānija atsakās izsniegt diplomātiem vīzas braucienam uz Apvienoto Karalisti."

Jakovenko informēja, ka vēstniecība ir gandrīz tukša – patlaban tajā palikuši aptuveni desmit darbinieki pēc Londonas lēmuma izraidīt 23 diplomātus.

Lielbritānijas kara lidmašīna Tornado GR4 - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība pārmet Lielbritānijai provokāciju

Vēstnieks ierosināja Londonai pārrunas ar mērķi aizpildīt 23 vakances, jo acīmredzama ir Lielbritānijas varasiestāžu "nekonstruktīvā pozīcija".

"Es uzskatu, ka gan Krievija, gan Lielbritānija ir ieinteresētas veidot normālus diplomātiskos kontaktus, taču patlaban par tādiem kontaktiem nav ne runas," – atzīmēja Jakovenko.

Krievijas un Lielbritānijas attiecības krasi saasinājās pēc incidenta Solsberijā, kura laikā bijušais KF izlūkdienesta pulkvedis, britu spiegs Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika saindēti, un vietējās varasiestādes apgalvo, ka incidentā izmantota kaujas indīgā viela. Londona par notikušo apsūdzēja Maskavu un izraidīja Krievijas diplomātus. KF spēra simetriskus soļus. Jāpiebilst, ka Maskava norāda uz pierādījumu trūkumu, kas apliecinātu Lielbritānijas izvirzītās apsūdzības, turklāt piedāvā sadarbību izmeklēšanā, taču Londona sniegusi nekādu atbildi.

Ziņu lente
0