"Dažu minūšu laikā": ASV prognozē Ukrainas flotes bojāeju Azovas jūrā

© Sputnik / Денис Петров / Pāriet pie mediju bankasUkrainas fregate "Getman Sagaidachniy". Foto no arhīva
Ukrainas fregate Getman Sagaidachniy. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālā The American Conservative publicētā raksta autors atzīmēja, ka Ukrainas JKS rīcībā esošie kuģi militāras sadursmes gadījumā ar Krieviju tiks nekavējoties iznīcināti.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Krievijas flote var nogremdēt Ukrainas kuģus un iznīcināt Jūras kara spēku bāzi Azovas jūrā "dažu minūšu laikā", vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz žurnālā The American Conservative publicēto rakstu.

Izdevums vēsta, ka Ukrainas valdība iecerējusi Jūras kara spēku bāzi Azovas jūrā ar ASV atbalstu ar mērķi "radīt apstākļus pretestībai Krievijas agresijai šajā reģionā". Raksta autors atzīmēja, ka militāras sadursmes gadījumā daži Ukrainas rīcībā esošie kuģi tiks ātri nogremdēti, un jūras kara bāze — nekavējoties likvidēta.

Украинская армия - Sputnik Latvija
Kijeva informējusi par karaspēka pārvietošanu uz Azovas jūru

Pie tam materiāla autors vaicā, vai būtu mērķtiecīgi nosūtīt ASV floti Ukrainas JKS atbalstam, ņemot vērā to, ka Melnā jūra vēsturiski tiek uzskatīta par "Krievijai piederošu".

Iepriekš Ukrainas valdība pauda vēlmi paplašināt militāro klātbūtni Azovas jūrā un veidot JKS bāzi reģionā.

Infrastruktūras ministra vietnieks Jurijs Lavreņuks savukārt ziņoja, ka uz Azovas jūru novirzīti divi bruņukuteri "Gjurza M". Turklāt svētdien Ukrainas kontroles kuģis "Donbass" un jūras velkonis "Korec" šķērsoja Kerčas šauruma akvatoriju.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko ziņoja, ka abi kuģi sekmīgi izpildījuši uzdevumu un nākotnē sekmēs bāzes izveides plānus.    

Ziņu lente
0