Zog un mētā? Kā izturas pret bagāžu atsevišķās pasaules lidostās

© Foto : Petr KratochvilЗагрузка багажа на борт самолета
Загрузка багажа на борт самолета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīnas pasažieris, kas izlidoja no Ivisas lidostas, nofilmēja mantu zādzības brīdi no bagāžas, savukārt Anglijas pilsētas Berija iedzīvotāja Mančestras lidostā ierakstīja, kā uz lidlauka, nevis uz ratiem, tiek izmests viņas rozā čemodāns.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Kas mēdz notikt ar pasažieru čemodāniem pēc to nodošanas bagāžā lasiet RIA Novosti materiālā.

Ryanair pasažieris grasījās lidot no Ivisas uz Madridi, kad pamanīja, ka lidlaukā krāvējs atvēra čemodānu, kurš stāvēja uz bagāžas ratiņiem, paņēma no turienes bluetooth skaļruni un ielika savā kabatā, raksta Express. Kadri tika publicēti spāņu izdevumā Diario de Ibiza.

Pasažieris brīdināja stjuartus, viņi sazinājās ar policiju. Nozagtais skaļrunis piederēja zēnam, kurš atlidoja uz Ivisu ciemos pie sava brāļa. Bērna māte pastāstīja pēc incidenta, ka ir ļoti pateicīga vērīgajam pasažierim. Nozagtā manta – 140 eiro vērtais skaļrunis – tika uzdāvināts zēnam dzimšanas dienā. Iepriekš Ivisas lidostā tika nofilmēts vēl viens video, kurš izraisīja sašutumu sociālajos tīklos.

Lidostas darbinieks mētāja bagāžu, spārdīja to, tika arī bērnu ratiņiem, un pēc tam aizbrauca, nepievēršot uzmanību čemodānam, kas bija iestrēdzis zem viņa kravas mašīnas.

Vēl viens videoieraksts par to, kā ar čemodāniem apejas Mančestras lidostā, publicēja Elizabete Evansa no Berijas.

Kadros čemodāni, tostarp, viņas "rozā tauriņš", nonāk nevis uz kravas ratiem, bet gan uz lidlauka. "Nekad nebiju cerējusi, ka šis video izplatīsies kā vīruss. Man joprojām nav atvainojušies! Bet es nevēlos, lai šis cilvēks zaudē darbu! Un paldies par atbalsta ziņām," — uzrakstīja viņa pēc tam, kad video viņas Facebook lapā vien noskatījās 10 miljoni cilvēku.

Līdzīga situācija notika arī Honolulu lidostā. Video, ko nofilmēja Austrālijas iedzīvotāja Havaju salu lidostā, redzams, cik nevīžīgi izturas pret čemodāniem.

"Atklājās visu manu salauzto čemodānu noslēpums," — komentēja situāciju video autore Vanesa Marša.

Arī Latvijā atgadās problēmas ar pasažieru bagāžu. Klienti vairākkārt sūdzējušies par to, ka viņiem liek maksāt par rokas bagāžu, uz ko nacionālās aviokompānijas airBaltic pārstāvji atbildēja, ka uzmanīgāk jālasa pārvadāšanas noteikumi.

Nepatikšanas gadās arī ar "dzīvo" bagāžu – pērnā gada jūlijā lidojuma laikā sesks izbēdzis no sava būra bagāžas nodalījumā un saplosīja jūras cūciņu. аirBaltic veica līdzīgu incidentu novēršanas pasākumus – turpmāk seskus vairs nepārvadās pasažieru reisos – tie varēs ceļot tikai kravas lidmašīnās.

Ziņu lente
0