Aptauja: Vācijas iedzīvotāji nosaukuši Merkeli par valsts galveno lepnumu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasКанцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности
Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt Vācijas pilsoņi lepojas ar tādām savas valsts kompānijām kā Daimler, Volkswagen un BMW.

RĪGA, 23. septembris – Sputnik. Vācijas pilsoņi no visām valsts politiskām personām, ekonomistiem, zinātniekiem un sportistiem visvairāk lepojas ar kancleri Angelu Merkeli, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzes Welt am Sonntag rīkotās telefonaptaujas datiem.

Aptaujas dalībniekiem tika piedāvāts nosaukt vācu politikas, ekonomikas, zinātnes, sporta un kultūras personu vārdus, ar kuru panākumiem valsts var lepoties.

Saskaņā ar aptaujas datiem visvairāk Vācijas pilsoņi lepojas ar esošo valsts kancleri Angelu Merkeli (16% respondentu), kuras vārdu aptaujas dalībnieki sauca biežāk par pārējiem gan valsts rietumos, gan austrumos.

Ангела Меркель - Sputnik Latvija
"Alternatīva Vācijai" iesniegusi tiesā prasību pret Merkeli

Otro vietu ieņēma bijušais Vācijas federālais kanclers Helmuts Šmidts (11%).

Trešajā un ceturtajā vietā arī ierindojās bijušie valsts kancleri – Villijs Brandts un Helmuts Kols (6%), kuru vārdus lielākoties sauca Austrumvācijas iedzīvotāji.

Saskaņā ar izdevuma datiem aptaujas dati liecina par to, ka visvairāk vācieši lepojas tieši ar savas valsts politiskajām personām – viņi sastāda 49% no visiem nosauktajiem vārdiem. Viņiem piekāpās sporta personības, retāk tika saukti rakstnieku un zinātnieku vārdi.

Tiek ziņots, ka respondentiem tika piedāvāts nosaukt arī arhitektūras pieminekļus, pilsētas un vietas Vācijā, ar kurām vācieši var lepoties. Visbiežāk aptaujas dalībnieki atzīmēja Vācijas galvaspilsētu Berlīni (27% no visām atbildēm), mazliet retāk – Minheni un Hamburgu.

Turklāt aptauja parādīja, ka VFR pilsoņi lepojas ar tādām savas valsts kompānijām kā Daimler, Volkswagen un BMW.

Aptauja tika rīkota jūlija beigās, tajā piedalījās 1047 cilvēki.

Ziņu lente
0