Pēc smagas slimības viņsaulē aizgājis Vjetnamas prezidents

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Социалистической Республики Вьетнам Чан Дай Куанг
Президент Социалистической Республики Вьетнам Чан Дай Куанг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vjetnamas Sociālistiskās Republikas prezidents Čions Ton Šans miris 21. septembra rītā pēc smagas slimības.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. 21. septembra rītā pēc smagas slimības miris 62 gadus vecais Vjetnamas Sociālistiskās Republikas prezidents Čions Ton Šans. Nave iestājusies pl. 10:05 pēc vietējā laika (06:05 pēc Latvijas laika), vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Vjetnamas valsts medijiem.

Čions Ton Šans aizgājis no dzīves Hanojas Centrālajā kara hospitālī, kur dienu iepriekš tika nogādāts kritiskā stāvoklī, ko radīja problēmas ar sirdi.

"Prezidents cīnījās ar smagu slimību. Tomēr, neskatoties uz vadošo vietējo un ārvalstu mediķu pūlēm, atveseļoties viņam neizdevās," – teikts Vjetnamas Centrālās veselības aprūpes pārvaldes paziņojumā.

Čions Ton Šans ieņēma Vjetnamas valsts vadītāja posteni no 2016. gada – viņš bija desmitais prezidents valsts vēsturē. Iepriekš valsts ziemeļos, Ninbinas provincē dzimušais Čions Ton Šans vadīja Sabiedriskās drošības ministriju.

Viņš bija VSR valsts drošības iestāžu virsnieks, saņēmis tieslietu zinātņu doktora grādu. Komunistiskās partijas Centrālās komitejas loceklis kopš 2006. gada. 2011. gadā kļuvis par VSR Centrālās komitejas Politbiroja loceklis.

Ziņu lente
0