Mediji paskaidroja, kāpēc Vācija neatteiksies no Krievijas gāzes

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Handelsblatt atgādina, ka Krievija nodrošina vien 6% Vācijas enerģētisko vajadzību, kas liecina par valsts nav atkarīga no Krievijas piegādēm, par ko bieži runā Vašingtona.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Vācija nepirks amerikāņu sašķidrināto dabasgāzi, jo tā valstij ir ekonomiski neizdevīga un nenodrošinās tās enerģētisko drošību, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Handelsblatt.

Pirmkārt, norāda izdevums, Vācijai nav nepieciešamās infrastruktūras amerikāņu degvielas saņemšanai, savukārt vajadzīgā termināla būvniecība, pēc raksta autora domām, diez vai izrādīsies rentabla.

ASV - Sputnik Latvija
ASV Enerģētikas ministrija grasās saukt pie atbildības Krieviju

Otrkārt, norāda avīze, līdz 2050. gadam Vācija plāno pilnībā atteikties no oglekļa enerģijas avotiem, tādēļ investīcijas jaunā gāzes infrastruktūrā, kad pastāv lētāka "Ziemeļu straume 2", kā uzskata raksta autors, liekas apšaubāmas un maz iespējamas.

Turklāt, atgādina Handelsblatt, Krievija nodrošina vien 6% Vācijas enerģētisko vajadzību, kas liecina par valsts nav atkarīga no Krievijas piegādēm, par ko bieži runā Vašingtona.

Diez vai Berlīne riskēs ar enerģētiskās drošības zaudēšanu, nomainot Krieviju ar ASV, kuras rosina politiku "Amerika vispirms" un aktīvi piedalās tirdzniecības karos, noslēguma saka raksta autors.

Pret "Ziemeļu straumes 2" īstenošanu iestājas vairākas valstis, tostarp, Ukraina, kura uztraucas par Krievijas gāzes tranzīta ienākumu pazaudēšanu, un ASV, kurām ir ambiciozi SDG eksporta plāni uz Eiropu.

Turklāt Latvija, Lietuva un Polija savstarpēji paziņoja, ka neatbalsta celtniecību. Arī to līderi ir pārliecināti, ka tas ir politisks projekts.

Savukārt Krievijas varasiestādes vairākkārt norādījušas, ka "Ziemeļu straume 2" ir tikai un vienīgi ekonomisks projekts. Arī Berlīne pauda gatavību pabeigt to līdz galam ar nosacījum, ka tiks saglabāts gāzes tranzīts caur Ukrainu.    

Ziņu lente
0