ASV Enerģētikas ministrija grasās saukt pie atbildības Krieviju

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasASV
ASV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikas Enerģētikas ministrijā uzskata, ka sankcijas pret Krieviju ir veids kā parādīt, ka Vašingtona ir neapmierināta ar Maskavas rīcību.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. ASV enerģētikas ministrs Riks Perijs paziņoja, ka Amerika grasās saukt pie atbildības Krieviju par to, ka Maskava cenšas "sodīt" Ukrainu ar "Ziemeļu straumes 2" palīdzību, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to ministrs pastāstīja intervijā avīzei "Kommersant".

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
"Mēs neesam izsūtāmie puiši": Latvijā piedāvā atcelt sankcijas pret Krieviju

"Domstarpības, kuras pastāv starp ASV un Krieviju, ir visiem zināmas. ASV vairākkārt asi kritizēja Krievijas rīcību, tostarp, tās iebrukšanu Ukrainā. Mēs uzskatām šādu uzvedību par nepieņemamu. Mūs uztrauc arī tranzīta jautājums. Krievijas acīmredzami grasās sodīt Ukrainu," pateica Perijs.

Atbildes kārtā žurnāliste pavaicāja ministram, vai ASV savukārt grasās sakarā ar to "sodīt Krieviju".

"Mēs grasāmies saukt pie atbildības Krieviju. Mēs stingri aizstāvēsim civilizētas uzvedības principus," paziņoja amerikāņu ministrs.

Pēc Perija sacītā, sankcijas pret Krieviju ir viens no pasākumiem, ar kuru palīdzību ASV pauž savu neapmierinātību par Maskavas lēmumiem un rīcību.

Tāpat ministrs norādīja, ka jaunas sankcijas attiecībā pret "Ziemeļu straumi 2" ir iespējamas, taču Vašingtona vēl nav pieņēmusi lēmumu.

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzesvada cauruļvadu celtniecību ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes gadā, no Krievijas piekrastes cauri Baltijas jūrai līdz Vācijai.

Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vasilijs Nebenzja - Sputnik Latvija
Krievijas pārstāvis ANO: Rietumi pielāgo Krievijai jaunas sankcijas

Dažas valstis iestājas pret projekta īstenošanu. Viņu vidū ir Ukraina, kura baidās pazaudēt Krievijas gāzes tranzītu, un līdz ar to — budžeta ienākumus, kā arī ASV, kuras plāno pārdot Eiropai savu dārgi maksājošo sašķidrināto dabasgāzi (SDG), un Lietuva, kura īrē no Norvēģijas SDG terminālu un maksā par to desmitiem miljonu eiro.

Krievijas vairākkārt aicināja nepolitizēt "Ziemeļu straumes 2" celtniecības jautājumu un norādīja, ka tas ir tikai un vienīgi ekonomisks projekts.    

Ziņu lente
0