Tramps parakstījis rīkojumu par sankcijām sakarā ar iejaukšanos vēlēšanās ASV

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīkojums paredz sankciju ieviešanu pret ārvalstu pilsoņiem un organizācijām, ko ASV specdienesti tur aizdomās par iejaukšanos vēlēšanās.

RĪGA, 13. septembris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis rīkojumu par atbildības ieviešanu sakarā ar iejaukšanos vēlēšanās, vēsta RIA Novosti.

"Prezidents Tramps parakstījis rīkojumu. Tuvākajā laikā tas tiks publicēts," – žurnālistiem pastāstīja ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons.

Garāmgājēja pie ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas plakāta Ņujorkā - Sputnik Latvija
Politika
Amerika ir pārsteigta: izrādās, tie ir meli par Krievijas iejaukšanos

Rīkojums paredz sankciju ieviešanu pret ārvalstu pilsoņiem un organizācijām, ko ASV specdienesti tur aizdomās par iejaukšanos vēlēšanās ar "kiberuzbrukumu starpniecību vai citām metodēm", un to iespējams attiecināt pret fiziskām un juridiskām personām, kā arī veselām valstīm. iespējamo sankciju sarakstā – aktīvu iesaldēšana, piekļuves ierobežošana finanšu struktūrām, kredītiem, investīcijām no ASV.

Boltons paskaidroja, ka konkrētas valstis rīkojumā nav minētas, taču atgādināja, ka ASV prezidenta administrācija vairākkārt informējusi: iejaukšanās mēģinājumu pazīmes novērotas ne tikai no Krievijas, bet arī Ķīnas, Irānas un Ziemeļkorejas puses.

"Mēs turpinām un turpināsim to novērot. Mēs nesaskatām tādu intensitāti kā 2016. gadā, taču līdz tam ir viens klikšķis. Tāpēc mēs šeit neko neuzskatām par pašsaprotamu," – teica politiķis.

Pats Tramps šo dokumentu nodēvēja par "visstingrāko pasākumu".

"Parakstot šo rīkojumu, esmu ierakstījis vēl vienu rindiņu starp stingrākajiem pasākumiem, ko jebkad ieviesuši Savienoto Valstu prezidenti, lai aizsargātu mūsu vēlēšanu sistēmu," – teikts Trampa paziņojumā, kas publicēts Baltā nama vietnē.

Андрис Шкеле на пятнадцатом конгрессе Народной партии - Sputnik Latvija
Cambridge Analytica vadītājs pastāstījis par iejaukšanos Latvijas vēlēšanās

Pēc Trampa domām, tagad amerikāņu tauta, gaidot Kongresa starpposmu vēlēšanas šī gada novembrī, var būt pārliecināta par to, ka valdība "nenogurstoši strādā, lai garantētu demokrātijas nodrošinājumu pret ārvalstu draudiem".

Speciālais prokurors Roberts Millers turpina izmeklēt "iejaukšanos" prezidenta vēlēšanās 2016. gadā, par ko apsūdzēta Krievija, kā arī ASV prezidenta Donalda Trampa domājamos sakarus ar KF, lai arī to noliedz gan Baltais nams, gan Kremlis. ASV specdienesti apgalvoja, ka saskata līdzīgu apdraudējumu Kongresa vēlēšanām 2018. gadā. Savukārt Tramps apsolīja veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai šādu iejaukšanos nepieļautu. Krievija ne vienu reizi vien ir noraidījusi apsūdzības par iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka tām nav sniegti nekādi pierādījumi.

Ziņu lente
0