Doņecka informē: Donbasā ieradušies karavīri no ASV un Kanādas

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasApšaudes sekas Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva
Apšaudes sekas Doņeckas apgabalā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas operatīvā štāba preses dienests informēja, ka ārvalstu karavīru ierašanās saistīta ar Ukrainas varasiestāžu plāniem saasināt konfliktu Doņeckas apgabala dienvidos.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Donbasa teritorijā ieradies liels skaits ārvalstu algotņu, kuru vidū ir augsti stāvošas militārpersonas no ASV un Kanādas, pastāstīja Doņeckas tautas republikas operatīvā štāba preses dienesta vadītājs Daņiils Bezsonovs, informē RIA Novosti.

Viņš atzīmēja, ka algotņi ieradušies 56. motorizēto kājnieku un 406. artilērijas brigādes dislokācijas vietās Urzufa apdzīvotās vietas rajonā. Tāpat viņi ieradušies taktiskās grupas "Vostok" štābā.

Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko - Sputnik Latvija
Kā rietumu mediji komentēja Aleksandra Zaharčenko slepkavību

"Mēs pieļaujam, ka ārvalstu bruņoto spēku karavīri tieši piedalīsies uzbrukuma operācijas plānošanā un īstenošanā," — paziņoja Bezsonovs.

Pie tam preses dienesta vadītājs informēja, ka ārvalstu karavīru ierašanās saistīta ar Ukrainas varasiestāžu plāniem saasināt konfliktu Doņeckas apgabala dienvidos.

Iepriekš pašpasludinātās Luganskas tautas republikas pārstāvji ziņoja, ka pie saskarsmes līnijas aktivizējušies Ukrainas Bruņoto spēku snaiperi un izlūku un diversantu grupas.

Republikas Tautas milicija uzskata, ka Ukraiņu kareivji plāno izprovocēt LTR atbildes darbības pamiera periodā. Tas stājās spēkā 29. augustā, ņemot vērā mācību gada sākumu. LTR informēja, ka Ukrainas BS komandieri joprojām uztur spriedzi konflikta zonā un sniedz melīgus paziņojumus par apšaudēm no pašpasludinātās republikas puses.

Centieni pārtraukt pamieru

Vakar Ukrainas BS centās izprovocēt apšaudi no DTR puses.

Gāzes sadales stacijas cauruļvada ventilis - Sputnik Latvija
Ukrainas karavīri uzspridzinājuši gāzes sadales staciju Donbasā

"Saskaņā ar mūsu rīcībā esošo informāciju, vakar Ukraina centās ar helikopteru un lidmašīnu palīdzību, kas pārvietojās gar saskarsmes līniju, izprovocēt mūsu bruņotos spēkus uz pamiera izjaukšanu," — informēja pašpasludinātās republikas aizsardzības ministrs Vladimirs Kononovs.

Ja DTR armija būtu pakļāvusies provokācijām, pamiera pārkāpumu būtu fiksējuši Kijevas kontrolētajā teritorijā esošie žurnālisti un tiesībsargi.

Kononovs atgādināja, ka situāciju pie saskarsmes līnijas kontrolē pašpasludinātās republikas spēki. Iepriekš DTR informēja, ka UBS gatavo uzbrukumu pēc Aleksandra Zaharčenko nāves.     

Ziņu lente
0