Vācijas dienvidaustrumos aizturēti demonstrāciju dalībnieki

© AP Photo / Boris RoesslerVācijas policija. Foto no arhīva
Vācijas policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija informēja, ka aizturēti aptuveni 300 cilvēki, deviņi cilvēki guvuši traumas. Protesti sākušies pēc vācieša Daniela Hilliga bojāejas, par kura slepkavību turēti aizdomās migranti no Tuvajiem Austrumiem.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Aptuveni 300 cilvēki aizturēti demonstrāciju gaitā Hemnicas pilsētā Vācijas dienvidaustrumos, vēsta Sputnik Lietuva.

Vietējā policija informēja, ka provizoriskie dati liecina: dažādu partiju un kustību organizētajās akcijās sestdien piedalījušies apmēram 9,5 tūkstoši cilvēku. Deviņi cilvēki guvuši traumas.

​Sestdienas vakarā tikušas fiksētas vismaz 25 dažādas prettiesiskas darbības. Runa ir par kaitējuma nodarīšanu veselībai un īpašumam, pretošanos policijai un aizliegtu organizāciju simbolu pielietojums. Lielākā daļa pārkāpumu notikuši pilsētas centrā.

​Ziņu aģentūra RIA Novosti vēsta, ka telekanāla MDR grupa saskārusies ar uzbrukumu, turklāt attālāk no mītiņu vietas četri maskās tērpti cilvēki piegāvuši 20 gadus vecu vīrieti no Afganistānas.

Protestu iemesls

Mītiņi un protesta akcijas Hemnicas pilsētā sākās pēc 35 gadus vecā vācieša Daniela Hilliga slepkavības 25. augusta naktī. Vēstīts, ka vīrietis nogalināts kautiņā ar migrantiem. Aizdomās par slepkavību arestēts 23 gadus vecs imigrants no Sīrijas un 22 gadus vecs Irākas pilsonis.

Pirmie protesti sākās gandrīz tūlīt pēc Hilliga nāves. 26. augusta vakarā simtiem cilvēku devās nesaskaņotā mītiņā Hemnicas centrā. Šī iemesla dēļ vietējās varasiestādes pārtrauca pilsētas svētkus. Demonstrācijā piedalījās arī labējie radikāļi, kuri izkliedza draudus migrantiem.

Nākamajā dienā, 27. augustā pilsētas centrā notika vēl divas protesta akcijas — antifašistisks mītiņš un labējo radikāļu izveidotās kustības "Par Hemnicu" demonstrācija. Viņi pieprasīja nekavējoties deportēt no Vācijas visus nelegālos migrantus. Akcijas laikā cietuši seši cilvēki.    

Ziņu lente
0