Ukrainas politiķis atkāpies no amata Putina vizītes dēļ kāzās Austrijā

© Sputnik / Aleksey Druzhinin / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России Владимир Путин на свадьбе министра иностранных дел Австрии Карин Кнайсль и финансиста Вольфганга Майлингера
Президент России Владимир Путин на свадьбе министра иностранных дел Австрии Карин Кнайсль и финансиста Вольфганга Майлингера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Augstākās Radas Austrijas starpparlamentu sakaru deputātu grupas līdzpriekšsēdētājs Viktors Vovks apvainojās uz Krievijas līdera vizīti Austrijas ārlietu ministres Kārinas Kneisles kāzās.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Ukrainas Augstākās Radas Austrijas starpparlamentu sakaru deputātu grupas līdzpriekšsēdētājs Viktors Vovks piektdien uzrakstīja iesniegumu par atlūgumu sakarā ar to, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins apmeklēja Austrijas ārlietu ministres Kārinas Kneisles kāzas, paziņojot, ka "Austrijas labais vārds Ukrainā cietis smagu triecienu".

Putins apmeklēja Kneisles kāzas 18. augustā. Austrijas ĀM paziņoja, ka Putina viesošanās svinībās neietekmēs Austrijas ārpolitiku, jo Krievijas valsts vadītāja vizītei bijis privāts raksturs. Savukārt Krievijas līdera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš paziņoja, ka Kremlī neuztver kritiku, tostarp, no Kijevas, sakarā ar Putina uzaicināšanu uz Kneisles kāzām.

"Diemžēl pēc tam, kad Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisle nolēma demonstratīvi uzaicināt uz savām kāzām Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kuru viņa gandrīz nepazina, kā arī pēc apkaunojošajām ministres Knaislas visā pasaulē izplātītām fotogrāfijām, kurās viņa noliecās Putina priekšā, Austrijas labais vārds Ukrainā cieta smagu triecienu," — teikts Vovka iesniegumā, kuru viņš publicēja savā Facebook lapā.

Viņš atzīmēja, ka vairs nevar uzskatīt Austriju kā objektīvu starptautisku starpnieku. "Problēma slēpjas ne vien ministres Kneisles personīgajos lēmumos, bet arī vispārējā necieņas tendencē pret Ukrainu, ko pēdējo gadu laikā demonstrē Austrijas Brīvības partija (ABP), kuru ministre pārstāv valdībā," — paziņoja Vovks, piebilstot, ka Austrijas un Ukrainas draudzības grupas darbs ir bloķēts, jo tās vadībā atrodas ABP pārstāvis.

"Ņemot vērā iepriekš izklāstīto, es neredzu iespēju turpināt pildīt savus pienākumus un paziņoju par savu atkāpšanos no Austrijas Republikas starpparlamentu sakaru grupas līdzpriekšsēdētāja amata un izstāšanos no norādītās grupas sastāva," — uzrakstīja Vovks iesniegumā Radas spīkerim Andrejam Parubijam.

Iepriekš kļuva zinām, ka Austrijas kanclers Sebastjans Kurcs viesosies Ukrainā 4. septembrī, ieplānota viņa tikšanās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko. Par to paziņoja Ukrainas vēstnieks Vīnē Aleksandrs Šcerba.

"Ceturtajā septembrī darba vizītē Ukrainā viesosies Austrijas federālais kanclers Sebastjans Kurcs. Paredzēta tikšanās ar Ukrainas prezidentu," — uzrakstīja Ščerba savā Facebook lapā.

Pēc viņā sacītā, puses apspriedīs abu valstu attiecības, Austrijas prezidentūru ES, situāciju Donbasā un citus jautājumus.

Ziņu lente
0