ASV atjaunojušas floti Krievijas "savaldīšanai" Ziemeļatlantijā

© ВМС США / Pāriet pie mediju bankasУдарная группа ВМС США во главе с авианосцем Harry Truman покинула порт Норфолк
Ударная группа ВМС США во главе с авианосцем Harry Truman покинула порт Норфолк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV JKS 2. flote tika izveidota 1950. gadā. Tai bija liela nozīme konfrontācijā ar Maskavu aukstā kara gados. 2011. gadā, Baraka Obamas prezidentūras laikā flote tika izformēta.

RĪGA, 27. augusts — Sputnik. ASV atjaunojušas Jūras kara spēku 2. floti, kuras uzdevums ir "savaldīt" Krieviju Ziemeļatlantijā, vēsta RIA Novosti.

"Mums jāsaglabā mūsu konkurētspējas priekšrocības un dominējošo stāvokli pasaulē," – skaidroja ASC JKS Jūras kara operāciju komandieris admirālis Džons Ričardsons svinīgajā ceremonijā Norfolkā (Virdžīnija, ASV).

Pie tam viņš atzīmēja, ka 2. flotei nāksies strādāt atdzimstošās Krievijas, nevis PSRS apstākļos.

ASV JKS 2. flote tika izveidota 1950. gadā. Tai bija liela nozīme konfrontācijā ar Maskavu aukstā kara gados. 2011. gadā, Baraka Obamas prezidentūras laikā flote tika izformēta. Maijā Jūras kara spēku vadība paziņoja, ka tiek atjaunota 2. flote. Vienības darbības zona būs ASV austrumu piekraste un Ziemeļatlantija, galvenais uzdevums – pretošanās "Maskavas teritoriālajām pretenzijām" pret Vašingtonas sabiedrotajiem.

Armijas bāzes radars - Sputnik Latvija
Krievijā pastāstīja, kā atbildēs uz NATO militārajām mācībām Norvēģijā

ASV JKS 2. flotes radīšana apdraus Krievijas ziemeļu jūras sakarus, tāpēc Maksava spers "noteiktus adekvātus soļus", lai parūpētos par drošību Arktikas reģionā, ziņu aģentūrai pastāstīja Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Kondratjevs.

"Ziemeļatlantija – tā ir arī zona pie Polārā loka un aiz Polārā loka. Šīs flotes izveide apdraud mūsu ziemeļu jūras komunikācijas," – paziņoja Kondratjevs.

"Katrai darbībai ir pretdarbība, un šeit nepieciešami noteikti adekvāti soļi. Es nevaru par tiem stāstīt, taču Krievijas Ziemeļu flotes kvalitatīvie un kvantitatīvie parametri attīstīsies, ņemot vērā ASV centienus Artikā, lai nodrošinātu Krievijas drošību šajā virzienā," – uzsvēra politiķis.

Kondratjevs atzīmēja, ka no pērnā gada militāros spēkus reģionā paplašina ne tikai ASV, bet arī Norvēģija un Lielbritānija, tātad runa ir par NATO apvienoto spēku darbības aktivizēšanos. "ASV JKS 2. flotes izveide – tā ir tikai pirmā pakāpe," – uzsvēra senators. Pēc viiņa vārdiem, ASV darbības flotes attīstības jomā šajā reģionā notiek ar mērķi panākt amerikāņu bruņoto spēku dominējošo pozīciju Arktikā.

Ziņu lente
0