Krievijas vēstniecība pārmet Lielbritānijai provokāciju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Lielbritānijas Aizsardzības ministrija informēja, ka 23. augustā valsts iznīcinātāji no aviobāzes Rumānijā pavadījuši Krievijas kara lidmašīnu, kas izlidojusi no Krimas pussalas.

RĪGA, 26. augusts — Sputnik. Lielbritānijas lēmums izmantot iznīcinātājus, lai pavadītu Krievijas lidmašīnas virs Melnās jūras, ir provokatīvs un bīstams solis, paziņoja Krievijas vēstniecības Lielbritānijā preses sekretārs, vēsta RIA Novosti.

"Aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons un citi britu politiķi, kuri Krievijas ikdienišķās darbības sabiedrībai raksturo kā "provokatīvus incidentus", paši rīkojas augstākajā mērā bezatbildīgi. Pašreizējā epizode lieliski ilustrē, cik kaitīga ir ideja izvietot Lielbritānijas un citu NATO spēku GKS Rumānijā, Polijā un Baltijā. Tā vietā, lai stiprinātu drošību, britu valdība šo militāro klātbūtni faktiski izmanto pašu provokatīvajām darbībām — gan vārdiskai, gan diemzēl arī reālai militārai darbībai, kas vienkārši ir bīstami," — paziņoja preses sekretārs žurnālistiem.

Armijas bāzes radars - Sputnik Latvija
Krievijā pastāstīja, kā atbildēs uz NATO militārajām mācībām Norvēģijā

Diplomāts uzsvēra, ka visas Krievijas Bruņoto spēku darbības precīzi atbilst starptautiskajām tiesībām un nekādi neapdraud Lielbritāniju.

"Var vēl saprast to, ka Karaliskā flote pavada Krievijas JKF kuģus, kad tie dodas cauri Lamanšam, Lielbritānijas krastu tiešā tuvumā, lai arī tos nav noteikti jāpavada ar publiskiem izteikumiem. Taču kādu apdraudējumu Lielbritānijai un pat tās sabiedrotajiem kaut vai teorētiski var radīt Krievijas patruļas lidmašīna, kas dodas lidojumā Krievijas krastu tuvumā vairāk nekā divu tūkstošu kilometru attālumā no Britu salām?" — atzīmēja preses sekretārs.

Iepriekš Lielbritānijas Aizsardzības ministrija informēja, ka 23. augustā valsts iznīcinātāji no aviobāzes Rumānijā pavadījuši Krievijas kara lidmašīnu, kas izlidojusi no Krimas pussalas.    

Ziņu lente
0