Ēģipte palielina lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Krieviju

© Sputnik / Эдуард Песов / Pāriet pie mediju bankasОвощи и фрукты
Овощи и фрукты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms četriem gadiem Krievijas prezidents Vladimirs Putins aizliedza vairāku lauksaimniecības produkcijas veidu, izejvielu un pārtikas importu uz Krieviju no valstīm, kas ieviesa sankcijas pret Krieviju: ASV, ES valstīm, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas. Tika aizliegta gaļa, desas, zivis un jūras veltes, dārzeņi, augļu un piena produkcija.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Ēģipte ievērojami palielinājusi lauksaimniecības produkcijas eksportu uz Krieviju un turpina palielināt piegāžu apjomus uz spēkā esošo atbildes sankciju fona, paziņoja RIA Novosti Ēģiptes parlamenta Lauksaimniecības komitejas vadītāja vietnieks Hišams Alhasri.

"Mēs tiecamies izmantot atbildes sankcijas, ko Krievija ieviesa pret Eiropas Savienības valstīm, jo Krievijas tirgus Ēģiptei ir tikpat svarīgs, kā Ķīnas tirgus," — pateica aģentūras sarunbiedrs.

Pirmajā augustā Ēģiptes varasiestādes publicēja lauksaimniecības produkcijas eksporta datus par laika posmu no 2017. gada septembra līdz 2018. gada maijam, saskaņā ar tiem Krievija kļuvusi par galveno Ēģiptes dārzeņu un augļu pircēju, apsteidzot Saūda Arābiju un Eiropas Savienības valstis. Šajā laika posmā Ēģipte piegādājusi Krievijai lauksaimniecības produkciju vairāk nekā 307 miljonu dolāru vērtībā.

Флаги России и США - Sputnik Latvija
Krievija plāno plašus atbildes pasākumus sankcijām.

Tikmēr, pēc Ēģiptes deputāta domām, lauksaimniecības produktu piegāde Krievijai 2018. gada beigās varētu pieaugt par 25%, salīdzinot ar 2017. gadu. "Lauksaimniecības produkcijas eksporta padome izpēta Krievijas tirgu ar mērķi palielināt piegāžu apjomus. Acīmredzami, ka Krievijā pieaug dārzeņu un augļu pieprasījums," — pateica Alhasri.

Pēc viņa sacītā, Ēģiptes ražotāji ievērojami palielinājuši vīnogu un mandarīnu piegādes, "kur konkurence Krievijas tirgū nav tik liela, kā apelsīnu gadījumā, kas nonāk Krievijā no dažādām valstīm".

Tāpat parlamentārietis paziņoja, ka gaidāmās sesijas laikā Ēģiptes deputāti grasās apspriest vairākus likumus, kuru mērķis būs lauksaimniecības eksporta palielināšana.

Ziņu lente
0