Radas deputātu šokējis Ukrainas ģeogrāfijas mācību grāmatas saturs

© Sputnik / Павел Паламарчук / Pāriet pie mediju bankasUkrainas skolnieki
Ukrainas skolnieki - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parlamentārietis pauda kritiku pret virkni grāmatas apgalvojumu, kā arī paziņoja, ka Ukrainas skolēniem iedveš murgus.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Augstākās Radas deputāts Vadims Rabinovičs pauda sašutumu par jaunās Ukrainas ģeogrāfijas mācību grāmatas saturu astotās klases skolēniem. Par to viņš paziņoja telekanāla "112 Ukraina" ēterā, vēsta RIA Novosti.

Politiķis pastāstīja, ka krita šoka stāvoklī, kad ieraudzīja mācību grāmatas saturu. Pēc viņa vārdiem, Ukraina cenšas uzbūvēt jaunu valsti, balstoties nevis uz reālu rīcību, bet uz murgiem, kuri tiek iedvesti ukraiņu bērniem.

Книги на латышском языке - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā bērnu vecāki tikās ar latviešu valodas mācību grāmatu autoriem

"Un murgi vienmēr aizvieto ar sevi reālas lietas. Es mīlu mūsu vēsturi, mūsu ģeogrāfiju, taču šādus murgus rakstīt nedrīkst," atzīmēja Rabinovičs.

Parlamentārietis ironiski komentēja dažus grāmatas apgalvojumus, tostarp, par ukraiņu "sasniegumiem" kosmosa nozarē, par kviešiem, kurus Ukraina it kā ievedusi dažādās valstīs un ar kuru "barojas visa pasaule", un par ukriaņiem, kuri ir "slāvizēti ģermāņi".

Taču politiķis piekrita apgalvojumam, ka Ukrainā ir melodiskākās dziesmas. Tomēr Rabinovičs apšaubīja, ka tieši ukraiņu mūzika kļuva par Eiropas muzikālās mākslas pamatu.

Jaunā Ukrainas mācību grāmata ģeogrāfijā jau izraisījusi neviennozīmīgu reakciju gan savā dzimtenē, gan Krievijā. Viens no pirmajiem tās saturu komentēja žurnālists Andrejs Mančuks.    

Ziņu lente
0