Madrides un Barselonas taksisti pieteikuši beztermiņa streiku

© Sputnik / Мария Сибирякова / Pāriet pie mediju bankasЦентр города и памятник Христофору Колумбу в Барселоне
Центр города и памятник Христофору Колумбу в Барселоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Barselonas taksisti aicina savus kolēģus citās Spānijas pilsētās atbalstīt akciju, viņiem jau pievienojušies daži simti taksistu no Seviļas, Bilbao un Saragosas.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Barselonas un daļa Madrides taksistu paziņojuši par beztermiņa streika rīkošanu pret Uber un Cabify kompānijām, vēsta RIA Novosti.

Viņi pieprasa ierobežot VTC licenču izsniegšanu, ko izmanto šo servisu vadītāji.

Madridē taksisti neved pasažierus no Adolfo Suarez lidostas un no stacijas Atocha, vadītāji cenšas bloķēt atsevišķas pilsētas ielas, pārvietojoties lēnā kolonnā.

Barselonā streiks sākās jau 25. jūlijā, piektdien taksisti aizšķērsoja dažas ielas, paralizējot satiksmi pilsētā, kā arī ceļu uz El Prat lidostu. Iela Gran Via de les Corts Catalanes joprojām ir bloķēta, taksisti pavadīja tur visu nakti. Taksometru nevar izmantot nedz pie lidostas, nedz pie stacijas Sants. Barselonas taksistu asociācijas paziņo, ka streikā piedalās apmēram četri tūkstoši cilvēku.

Taksometrs - Sputnik Latvija
Uber un Taxify šoferi Lietuvā organizējuši protesta akciju

Nedēļas laikā Barselonā tika veikti vairāki uzbrukumi Uber un Cabify automobiļiem, pēc kā uzņēmēju apvienība Unauto VTC, kas nodarbojas ar nomas automobiļu licenču izsniegšanas ar vadītājiem (VTC) nodrošināšanu, paziņoja par vadītāju darba apturēšanu līdz situācijas normalizēšanai, taču daži automobiļi turpina iziet maršrutā.

Marta vidū Uber taksometru serviss atjaunoja darbu Barselonā pēc gandrīz četru gadu pārtraukuma. Kompānija paziņoja, ka sniegs savus pakalpojumus ar UberX starpniecību – vadītājiem ir jābūt VTC licencei – automobilis, ko var noīrēt ar vadītāju. Taču vadītājiem jābūt reģistrētiem kā individuāliem uzņēmējiem. Šis licences veids izmaksā daudz lētāk, nekā oficiālā taksometru licence.

Barselonas varasiestādes 26. jūnijā apstiprināja kvotas – uz 30 taksistu licencēm drīkst būt vienai VTC licencei. Turklāt, izņemot pašu licenci, vadītājiem jābūt Pilsētas taksometru iestādes atļaujai.

Pēc tam Spānijas Attīstības ministrija iesniedza prasību tiesā par šī pilsētas varasiestāžu rīkojuma pretlikumību. Tiesa pieņēma prasību izskatīšanai, kas automātiski nozīmēja Barselonas varasiestāžu rīkojuma darbības apturēšanu.

Ziņu lente
0