Ķīnā tūrists nejauši 100 reizes samaksāja par braucienu taksometrā

© Sputnik / Александр Демьянчук / Pāriet pie mediju bankasКитайские денежные купюры-юани.
Китайские денежные купюры-юани. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vadītājs atgrieza visu naudu, tostarp, to, kas tūristam bija jāsamaksā par braucienu.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Ķīnā Šaaņsji provinces Siaņas pilsētā taksometra vadītājs Čžans Pens atgrieza gandrīz tūkstoti dolāru amerikāņu tūristam, kurš nejauši samaksājis par braucienu simts reizes vairāk, nekā bija nepieciešams, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Drive.

Британский флаг на улице в Лондоне - Sputnik Latvija
Padomi britu tūristiem Latvijā: sargieties no aukstuma un taksistiem

Čžans pamanīja kļūdu, kad atvēra savu WeChat kontu (ķīniešu sociālais tīkls un transakciju lietotne) un ieraudzīja depozītu 6500 juaņu apmērā (960 ASV dolāri). Kā vēsta medijs, viņš saprata, ka kļūdaino summu samaksājuši amerikāņu tūristi, kurus viņš vedis no stacijas līdz viesnīcai. Šāda brauciena tarifs sastāda vien 65 juaņas (desmit dolāri).

Taksometra dispečers nepalīdzēja tikt galā ar situāciju, tādēļ Čžans Pens devās uz viesnīcu, lai atrastu savus klientus. Taksists paziņoja par notikušo viesnīcas reģistrācijā, un amerikānieti izdevās atrast.

Viņš bija ļoti pateicīgs par godīgumu un piedāvāja Čžanam atstāt sev 3200 juaņas (472 dolāri). Taču vadītājs atgrieza visu naudu, tostarp, tās 65 juaņas, kas tūristam bija jāsamaksā par braucienu. Amerikānis atstāja ļoti pozitīvu atsauksmi par vadītāju Internetā.

"Dažiem cilvēkiem nauda ir vienīgais mērķis, un 6500 juaņas ir liela summa. Mani izbrīna tas, ka jūs to atgriezāt. Es to ļoti augstu vērtēju," — uzrakstīja viņš.

Ziņu lente
0