Maļorkā britu tūristus glābs no "balkoninga"

© Sycheva IrinaОстров Майорка. Испания
Остров Майорка. Испания - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai samazinātu negadījumu skaitu, salas viesnīcu īpašnieki ir spiesti pārskatīt viesu uzturēšanās politiku un izmitināt britu tūristus pirmajos stāvos.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Britus, kuri ierodas atpūtā Maļorkā, tagad centīsies izmitināt lielākoties pirmajos stāvos. Tā viesnīcu īpašnieki vēlas samazināt, pēc viņu domām, diezgan augstos Lielbritānijas atpūtnieku izkrišanas riskus no balkoniem, vēsta RIA Novosti.

Šajā vasaras sezonā izkrišanas rezultātā no balkona jau gājuši bojā četri angļi. Trīs no viņiem kļuva par tā saucamā "balkoninga" (balconing) upuriem: būdami alkohola reibuma stāvoklī, viņi centās pārkāpt no viena balkona uz citu.

Британский флаг на улице в Лондоне - Sputnik Latvija
Padomi britu tūristiem Latvijā: sargieties no aukstuma un taksistiem

Vēl viens tūrists gāja bojā, jo nespēja noturēties aiz balkona margām, kad sēdēja uz tā. Neskatoties uz pašu tūristu vainu, šāda veida incidenti nopietni ietekmē viesnīcu reputāciju: bojāgājušo radinieki apsūdz viesnīcas nepietiekamā atpūtas drošības nodrošināšanā un pieprasa vairāku tūkstošu kompensācijas.

Turklāt augstie ārstēšanās izdevumi tiem, kas guvuši traumas krišanas rezultātā (tādu gadījumu skaits jau pārsniedz 10), bieži nesedz tūristu apdrošināšana un kļūst par Maļorkas slimnīcu slogu. Vidēji viena šāda tūrista-"lidotāja" ārstēšana izmaksā salas kasei 32 tūkstošus eiro.

Lai samazinātu ārkārtas gadījumu skaitu, salas viesnīcu īpašnieki ir spiesti pārskatīt viesu uzturēšanās politiku un izmitināt britu tūristus pirmajos stāvos, kā arī palielināt balkona norobežojumu augstumu, savukārt atsevišķos gadījumos pat bloķēt izeju uz balkona augstajos stāvos, lai neprovocētu tūristus doties riskantos pārgājienos.

Ziņu lente
0