Tramps nosauca apsūdzības par Krievijas "iejaukšanos" vēlēšanās par izdomājumu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta Donalda Trampa viedoklis par Krievijas "iejaukšanos" Amerikas vēlēšanās atkal mainījies.

RĪGA, 23. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps nosauca par "izdomājumu" Amerikas izlūkošanas sabiedrības secinājumus par Krievijai izvirzīto "iejaukšanos" valsts vadītāja vēlēšanās 2016. gadā.

"Iznāk, ka prezidents Obama zināja par Krieviju vēl pirms vēlēšanām. Kādēļ tad viņš neko ar to neizdarīja? Kādēļ viņš nepastāstīja mūsu kampaņai? Tāpēc, ka tas vienkārši ir liels izdomājums, lūk kāpēc, un vēl tāpēc, ka viņš uzskatīja, ka uzvarēs negodīgā Hilarija," uzrakstīja Tramps savā Twitter mikroblogā.

​Iepriekš preses konferencē ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Helsinkos Amerikas līderis paziņoja, ka neredz iemeslus, kuru dēļ Krievija varēja iejaukties 2016. gada vēlēšanās, taču vēlāk viņš tomēr atzīmēja, ka domājis tieši pretējo. Kā arī viņš uzsvēra, ka pilnībā uzticas specdienestiem un atbalsta tos.

Putins un Tramps sarīkoja samitu Helsinkos 16. jūlijā - Sputnik Latvija
Trampa drošības dienests pārbaudīja Putina uzdāvināto futbola bumbu

Krievijai izteiktās apsūdzības izmeklēšanu par "iejaukšanos" Amerikas vēlēšanās, kā arī Trampa iespējamiem sakariem ar Maskavu, kuras noliedz Baltajā namā un Kremlī, vada speciālais prokurors Roberts Millers un abas Kongresa kameras. Taču jebkāda veida Krievijas ietekmes pierādījumi tā arī netika sniegti, neskatoties uz to, ka izmeklēšana ilgst jau vairāk nekā gadu.

Maskava vairākkārt noliegusi apsūdzības par mēģinājumiem ietekmēt vēlēšanas dažādās valstīs, savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tās par "absolūti nepamatotām".

Turklāt Putins paziņoja, ka tā ir ASV iekšējo nesaskaņu lieta, un pauda cerību uz izmeklēšanas izbeigšanu un attiecību attīstību abu valstu starpā.    

Ziņu lente
0